• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Deprem Bölgesinde Mağduriyetler Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da depremin ilk günden dağıtılan yardımlarda büyük bir koordine eksikliğini devam ederken Van valiliği, hasarlı binalardan biri olan valilik binasında gıda yardımı dağıtmaya çalışıyor. Yüzlerce kişinin uzun kuyruklar oluşturduğu valilik binasında alışageldiğimiz görüntülere sahne oluyor.
 
Soğuk havaya rağmen saatlerce kuyrukta bekleyen halk, her zamanki gibi koordine eksikliğinin olduğuna dikkat çekiyor.
Kuyrukta bekleyen Cahit bozkurt adlı vatandaş; "Bizler imkân bulamadığımız için burada kaldık televizyonlarda her gün izliyoruz. Güya Van`a tonlarca gıda ve giysi yardımı geliyormuş ama biz burada saatlerce küçük bir gıda paketi için bekliyoruz. Ama keşke çözüm olsa verdikleri birkaç parça gıda yardımı bu da bir iki güne biter biz bir daha gelip burada saatlerce kuyrukta mı bekleyeceğiz" diye sorarak tepkisini dile getirdi.
 
Öte yandan yine saatlerce sıra beklediğini söyleyen Fesih Kızıltaş ise; "Burada 5 saattir bekliyoruz daha ne kadar bekleyeceğimiz de meçhul alacağımız yardımda malum bu ne zamana kadar sürecek bunu da bilemiyoruz. Sözde her taraftan yardım geliyor peki bu yardımlar nereye gidiyor ki insanlar bu soğukta burada saatlerce bir paket almak için bekliyor" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
Murat Dalgın - İLKHA
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir