• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Diyarbakır`da Suriyeli öğrenciler yararına kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Bağlar ilçesi Şehit Nesrin Önügör Ortaokulu`nda eğitim gören Suriyeli öğrenciler yararına okul yemekhanesinde kermes düzenlendi. Öğrencilerin ve ailelerinin yaptıkları el işi ürünler de kermeste yerini aldı. Suriyeli öğrencilerin çizdiği ve kermeste sergilediği resimlerin, savaşın çocuklar üzerinde ne kadar derin izler bıraktığını gözler önüne seriyor. 

Suriyeliler için açılan okulun müdürü Muhammed Said Murad, yılsonunun yaklaşması münasebeti ile bu kermesi düzenlediklerini, etkinlikteki amaçlarının mültecilere bir moral vermek olduğunu belirterek, “Öğrenci ailelerinin de kermese gelerek öğrencilerinin durumlarını görmelerini ve moral vermelerini istedik.” dedi.

Kermesin davetiyelerini tüm resmi kurumlara ve sivil toplum kuruluşlarına gönderdiklerini ifade eden Murad, “Amacımız yardım toplamak değildir. Suriye`den gelen mültecilerin hepsi bir sanat ve meslek sahibidir. Mülteciler tembel değiller bilakis, herkes kendi sorumluğu bilincedirler. İmkânlarımız kısıtlı olduğu için kermes bir gün serecek.” ifadelerini kaydetti.

Okulda öğretmenlik yapan Emel Muhammed ise, ellerinden her türlü iş geldiğini belirtti.   (Emrah Deniz-İLKHA)








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir