• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
El-Berdevil: "Abbas Uzlaşının Sağlanmasını Kasıtlı Olarak Engelliyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Salah El-Berdevil, Hamas'ın uzlaşı için elini uzatmayı sürdürdüğünü ifade ederek, uzlaşının sağlanmasını engelleyenin Mahmud Abbas ve Fetih Hareketi olduğunu söyledi.

Quds Press Haber Ajansı'na konuşan El-Berdevil, Mahmud Abbas'ın Hamas'a karşı "şantaj politikası" uygulamalarından duydukları üzüntüyü dile getirerek, Abbas'ın işgal rejimiyle anlaşmalarını kabul etmesi için Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın ağırlaştırılmasını istediğini ve uluslararası toplumu Hamas aleyhine kışkırttığını ifade etti.

Uzlaşının sağlanmasını engelleyenin Mahmud Abbas olduğunu ve bunu kasıtlı olarak yaptığını belirten El-Berdevil, Filistin Yönetimi Başkanı'nın her türlü çözümü reddederek Gazze Şeridi'nin gümrük vergileri gelirlerindeki payı ile uluslararası bağışlardaki payını çaldığını bildirdi.

Abbas'ın bununla da yetinmeyerek uluslararası düzeyde Hamas aleyhine kampanya yürüttüğünü ve bazı Arap ülkelerinin İslami hareketlere karşı sürdürdüğü savaşa bel bağladığını kaydeden El-Berdevil, Abbas Hamas'ın dostça uzattığı ele aynı şekilde karşılık vermediğini, yanlış bir yol benimseyerek şantaj politikası uyguladığını söyledi.

El-Berdevil, "Allah'ın izniyle biz yolumuzda, direniş yolunda yürümeye devam ediyoruz ve gelecek günlerin daha iyi olacağına inanıyoruz" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir