• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
Siirt'te öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nca uygulanan Fatih Projesi kapsamında İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilere tablet dağıtıldı.

İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen törende konuşan Siirt Vali Yardımcısı Bahadır Yörük, Tablet bilgisayar dağıtımının Fatih Projesi'nin sadece bir ayağını oluşturduğunu söyledi.

Proje ile derslerin daha kolay ve kalıcı anlaşılır hale geleceğini ifade eden Yörük, "Özellikle akıllı tahtaların sınıflarımızda kurulmasıyla beraber sistem tamamen birbirine entegre hale gelecek, derslerin daha interaktif, daha anlaşılır ve daha kalıcı olması açısından önemlidir. Akıllı tahtalarla beraber, tablet bilgisayarlar hem öğrencilerimizin hem öğretmenlerimizin işini önemli ölçüde kolaylaştıracak ve inanıyorum ki başarıları ciddi ölçüde artıracaktır." dedi.

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ise proje kapsamında bütün okulların alt yapısının kısa süre içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Proje ile öğrencilerin ders kitaplarını taşıma yükünden kurtulacağını belirten Suay, şöyle konuştu: "Şu anda alınmış olan 10 milyon tablet bilgisayar dağıtılmış olacak. İlimizdeki 9'uncu sınıf öğrencilerine dağıtım gerçekleştiriyoruz. Bunların yanında çok fonksiyonlu yazıcı ve fotokopi makineleri bütün okullarımıza dağıtılacak. Bunların hepsi öğrencilerimiz içindir. Biz de öğrencilerimizden iyi bir öğrenci, geleceğimizi garantileyecek insanlar olmalarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından tablet bilgisayarlar Vali Yardımcısı Yörük, İl Milli Eğitim Müdürü Suay, Şube Müdürü Murat Şeker ve diğer yetkililer tarafından öğrencilere dağıtıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir