• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...
Şehrin göbeğinde çöp havuzu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP'li Büyükşehir ve ilçe belediyesi tarafından temizlenmeyen ve bakımı yapılmayan havuzlar, şehirde görsellik yerine görüntü kirliliği oluşturuyor.

Şehrin merkezi sayılan Dağkapı kavşağında bulunan havuz, temizlenmediği için çöplüğü anımsatıyor. HDP`li belediye  yetkililerinin ilgisizliğinden dolayı çöplüğe dönen havuz vatandaşların da tepkisine neden oluyor.

“Çevre kirliliğinden başka bir şey değil”

Objektiflere yansıyan görüntülerde vatandaşların haklı olduğu gün yüzüne çıkıyor. Havuzun içinin temizlenmemesinden dolayı havuz yosun tutmuş durumda. Sadece yosun değil havuzun içine sigara izmaritleri ve çöplerini atan duyarsız vatandaşlar yüzünden de havuz kirli bir görüntüye bürünmüş durumda.

Havuzun temizlenmemesine tepki gösteren vatandaşlar, “Burası şehrin önemli bir noktası. Bu havuzlar şehre güzel bir görüntü katsın diye yapılır. Ama buradaki havuz çevre kirliliğinden başka bir şey değil. Artık büyükşehir olduk, böyle ufak ama önemli noktalara dikkat etmek gerekiyor. Yetkililer burayı ne zaman temizleyecek? Diyarbakır sözde büyükşehir ama şu görüntüsüyle adeta "büyük köy” diyerek yetkililere seslenip bir an evvel işlerini yapmalarını istediler.  (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir