• DOLAR 32.538
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2421.71
  • ...
Hayalet Şehirde Sokak Magandaları!...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Edinilen bilgilere göre, bugün öğle saatlerinde hastalanan çocuğunu hastaneye tedavi için götüren Van Rahmet Eli Gıda Bankası Başkan Yardımcısı Memduh Sönmez hastane dönüşü trafikte kendisini sıkıştıran polise trafik kurallarını hatırlatınca telsizle aldığı darbe sonucu burnu kırıldı ve sert bir şekilde darp edildi.

Bu İnsanlık Dışı Davranışın Peşini Bırakmayacağım
Çocuğumu doktora tedavi için götürmüş geri dönüyordum ve aklıma gelmeyen şey maalesef başıma geldi diyerek olay karşısındaki şaşkınlığını gizleyemeyen Sönmez, "Beni trafikte seyrederken bir araç arkadan durmadan sıkıştırıyordu. Sürekli selektör yapıyordu. Ben de yol veriyim diye sağa ve sola çekmeye çalıştım ve bu esnada neredeyse kaza yapacaktım. Ama beni sıkıştıran araç, trafik ışıklarına gidip durunca ben de araçtan inerek yanlarına gittim ve polis dahi olduğunu bilmediğim bu şahıslara sadece trafik kurallarını hatırlattım. Daha ne olduğunu anlamadan içeride bulunan iri yarı adam çıkıp üzerime saldırdı. Ben de fevri olarak kendimi savunmak zorunda kalınca adeta beni linç etmeye kalktı. En son hatırladığım kadarıyla elindeki telsizle burnuma ve gözlerimin üzerine sert bir şekilde vuruyordu. Bu insanlık dışı davranışın peşini bırakmayacağım" diyerek tepkisini dile getirdi.

Beni Korumakla Görevli Olan Polis Tarafından Darp Edilmeyi Kabul Edemem
Deprem meydana geldiği günden bu yana kendi sıkıntımızı görmezden gelerek insanlarımıza ulaşmaya sıkıntılarını gidermeye çalıştık ve çalışıyoruz diyen Sönmez, "Kendimize bir gün ayırdık ve o gün de hasta olan çocuğumu hastaneye götürdüm. Ama hastane yolunda üstelik böylesine sıkıntılı bir günde beni korumakla görevli olan polis tarafından darp edilmeyi kabul edemem. Hiçbir zaman velev ki haksız bile olsa bir polisin vatandaştan intikam alırcasına sokak magandası tavrı ile saldırması kabul edilemez. Üstelik ben sadece trafikte kuraldışı davrandıklarını onlara hatırlatmak için yanlarına gitmiştim. Eğer sivil değil de resmi olsalardı belki yanlarına bile gitmezdim ama ne olursa olsun kim olursa olsun. Kanun herkes için kanundur. Kimse haddini aşarak kendini öncelikli görmemeli" dedi.

Hizmet Ehli Bir İnsanı Bu Şekilde Darp Edenleri Lanetle Kınıyorum
Kardeşi darp edildikten sonra hastaneye gelen Dernek Başkanı Abdullah Yıldırım ve Memduh Sönmez`in Avukatı Mehdi Oğuz, yaşanan bu magandalığa bir anlam veremediklerini dile getirerek, bu sıkıntılı ve zor günlerde yaşadığımız en acı tablolardan biri diyerek tepki gösterdi. Başkan Abdullah Yıldırım, "Bu kardeşimiz, akşama kadar insanların derdine yetişmek için kendisini paralayan ve insanların sıkıntılarını gidermek adına gecesini gündüzüne katarak hizmet eden biri. Bu saldırıyı yapanlar iyi bilsinler ki sadece bir insanı darp etmediler. Onlar belki de yardım bekleyen binlerce insanın da bedduasını alacaklar. Ben de buradan söylüyorum. Haksızlık yaparak bu kardeşimizi bu şekilde darp edenleri lanetle kınıyorum. Rabbimden talebim kardeşimize bu zulmü reva görenlerin yanına bunu kar bırakmasın" diyerek sert tepki gösterdi.

 

"Sesini Kesmezsen Seni Ayrımcılık Yapıyor Diye İçeri Tıkarım"
Avukat Mehdi Oğuz ise "polisin bu olayda haddini aştığını ve kanun dışı davrandığını görüyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdi. Oğuz "hiçbir polis kanunun gücünü arkasına alarak bu şekilde kanunsuzca bir iş yapmaya hak sahibi değildir" dedi.

"Memduh beyin abisi hastaneye gelmiş, kardeşini kanlar içerisinde görünce haliyle tepkisini dile getirmiştir. Polis ise sesini kesmezsen seni ayrımcılık yapıyor diye içeri tıkarım şeklinde tehdit ediyor, bu akıl almaz bir durumdur" diyerek polisin asayiş mantığını eleştiren Oğuz, "Ne zamandan bu yana bu ülkede kanunları polisler kedileri için bir zırh olarak kullanıyor merak ediyorum. Polisin müvekkilime vururken üzerine sıçrayan kanı göstererek darp raporu almaya çalışması ise ayrı bir garabet. Tabi bütün bunlar yapılacak incelemeler sonucu ortaya çıkacaktır" diyerek tepkisini dile getirdi.

Olayla ilgili olarak Memduh Sönmez ve olayın muhatabı ile polislerin ifade vereceği belirtildi.
 
Fikret Özkan - İLKHA
 
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir