• DOLAR 32.586
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2415.317
  • ...
Sisi Cuntası Urfa`da lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da gerçekleşen darbenin ardından hukuksuzluklar ve adaletsizlikler sebebi ile Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler mensubu 108 kişiye verilen idam kararını protesto etmek amacıyla Cuma namazı sonrası Mevlidi Halil Cami önünde toplanan STK`lar, önce gıyabi cenaze namazı kıldı ardından basın açıklamasıyla Sisi cuntasını protesto etti.

DİN-BİR-DER`in organize ettiği etkinliğe; AGD, SAADET PARTİSİ, ESDER, VEREN EL DERNEĞİ, SAFA VAKFI, DENİZ FENERİ, İHH, MUSTAZAFLAR CEMİYETİ, ŞANİM DER ve MAZLUM DER destek verdi. Gıyabi cenaze namazını Hacı Kurt Hoca`nın kıldırdığı ekinlikte basın açıklamasını DİN-BİR-DER yönetim kurulu üyesi Hüseyin Bakırcı okudu.

Basın açıklaması sırasında İsrail, Amerika ve Sisi aleyhine sık sık sloganlar atıldı.

Aynı askeri cunta 2 yıl önce 14 Ağustos 2013 Adeviyye Meydanı`nda üç bin`i aşkın sivili şehit etmekten kaçınmadığı hatırlatan Bakırcı, cuntanın emrindeki yargının Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler hakkında verdiği saçma sapan idam kararlarının kendilerini şaşırtmadığını söyledi.

Verilen kararla insan temel hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığını belirten Bakırcı, yaşanan bu hukuk dışı süreçte batının sessiz kalması elbette ırkçı emperyalizmin izlediği stratejinin bir gereği olduğunu ifade etti.

“İslam dünyasındaki kargaşalarda kazanan İsrail`dir”

“Mısır`da olup bitenleri sadece bir hukuk skandalı olarak değerlendirmek elbette yanlıştır” diyen Bakırcı,  “Yaşanılan süreç, yeryüzünün enerji kaynaklarını yağmalayarak, kendinden olmayan insanları ücretli köleler haline getirerek, kendilerine itaat etmeyenleri de imha ederek mevcut dünya düzenini işleten ırkçı emperyalizmin örtülü işgalinin yansımasıdır.

Alınan bu kararın Mısır`ı bir iç savaşa sürükleme ihtimali de bizi endişelendirmektedir. İşgalci İsrail`e komşu olan ülkelerde yaşanan bu sıkıntılı süreçlerin tek kazananın İsrail olduğu aşikârdır. ABD ve İsrail ile stratejik müttefik olan ülkelerin yaşanılan süreçle ilgili bir tepki koyamaması ya da ortaya konulan tepkilerin cılız kınamalardan ibaret kalması da bu oyunun bir parçasıdır.” diye konuştu.

“Tüm çabalar Müslümanların ortak anlayışını sabote etmektir”

Tüm İslam yaşananların İslam ülkelerinin ortak bir anlayış etrafında bir araya gelmelerini sabote etmeye yönelik olduğunu dile getiren Bakırcı konuşmasına şöyle devam etti: “Mısır`da, Suriye`de, Irak`ta, Lübnan`da, Yemen`de, Bangladeş`te, Afganistan`da, Pakistan`da aynı coğrafyanın insanları arasına kin ve nefret tohumları ekilmektedir.

Bazen mezhep farklılıkları, bazen etnik farklılıklar kaşınarak bazen de işbirlikçi iktidarların hukuk dışı uygulamaları ile bu coğrafyada kargaşa ortamları oluşturulmaktadır. Bütün bu süreç hem İslam ülkelerinin her birinde toplumu bir arada tutan bağları koparmaya hem de İslam ülkelerinin ortak bir anlayış etrafında bir araya gelmelerini sabote etmeye yöneliktir.”

Basın açıklamasının ardından Hacı kurt Hoca tarafından tüm İslam ümmeti için dua edildi. Yapılan duanın ardından kalabalık sessizce dağıldı. (Osman Gülebak-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir