• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl`de Hat Sergisi Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Türkiye`nin ve dünyanın tanınmış hat ustaları arasında yer alan Hattat Yusuf Sezer`in 50 eserinden oluşan sergisi, Bingöl Belediyesi`nin katkılarıyla Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi`nde düzenlenen törenle açıldı. Sergideki 38 eser Hattat Yusuf Sezer`e ait, 12 eser ise Yusuf Sezer`in talebesi Nazire Kaya`ya ait.
 
Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi`nde açılan ve 20 Kasım tarihine kadar açık kalacak sergide 50 eser sergileniyor. Serginin açılış törenine Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Vali Yardımcısı Abdulaziz Aydın, Bingöl İl Müftüsü Mecit Can, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Ceran, Ağır Ceza Reisi Ercan Adalı, Bingöl İl Telekom Müdürü Mustafa Yiğitbaş, İl Afet Müdürü M. Emin Boğatekin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şevket Boğatekin, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi Müdürü Ali Rıza Korkutata ile bazı daire müdürleri ve sanatseverler katıldı.
 
Serginin açılış konuşmasını yapan Hat ustası Yusuf Sezer, hat sanatı ile tanıştırmak niyeti ve her ilde bir sergi, her eve bir eser düşüncesiyle sergiyi Bingöl`e sunduklarını söyledi.

Yusuf Sezer, "Amacım tarihe götürecek değerlerle gençliği bu sanatla kaynaştırmak ve değerlerimizi bütün dünyada insanların beğenisine sunmaktır. Hat sanatımızı, Ebru sanatımızı, tezhip sanatımızı bütün dünyaya tanıtmak için çaba gösteriyoruz" dedi.

Bingöl`de ilk kez böylesine bir hat sergisinin açıldığını ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ise, "Biz kadim bir medeniyetin miraçsılarıyız. Şairin ifadesi ile kökü mazide olan bir ati oluşturmaya çalışıyoruz ve bu şuuru da gelecek nesillere aktarabilme, bugün yaşayan insanlara da anlatabilme adına bugün bunun bir numunesini burada sergilemiş bulunmakta üstadlarımız. Ben hat sanatının muhtevası itibariyle çok değerli olduğunu düşünüyorum. Bizim en büyük eksikliğimiz, İslam medeniyetinin sahip olduğu bu zenginliklerden bihaber olmamızdır. Bingöllüler bu tür sanatlarla yeni yeni tanışıyor. İnşallah bunun devamı da gelecek" diye konuştu.

Serginin Bingöl`de açılmasından dolayı müstesna bir gün yaşadığını belirten Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, her hattatın, bütün insanlar gibi uzun bir yolun yolcusu olduğunu belirterek, "Hat sanatı ile Rabbimize açılan bir yola ulaşırız. Bize gerçek manada yön verecek rayihanın uzaktan da olsa kokusunu verebilecek kadar kapıyı aralamalıyız. Bu kapıyı küçük de olsa bize araladıkları için üstatlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hattat Yusuf Sezer, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay`a birer hat tablosu hediye etti.

Yapılan konuşmaların ardından hat sergisinin açılışı yapıldı. Hattat Yusuf Sezer, davetlilere tablolar ile ilgili bilgiler vererek sergiyi gezdirdi.

 
Ali Yıldırım - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir