• DOLAR 32.371
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Yılmaz Gaziantep`teki saldırıda yaralananları ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Mehmet Hüseyin Yılmaz, geçtiğimiz günlerde evlerine giderken PKK/HDP yandaşı 30 kişilik bir grubun saldırısına uğrayıp bıçaklanan Mehmet Faik Doğan ve Mesut Yak`ı evlerinde ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Yılmaz, Gaziantep`te ikinci bir 6-7 Ekim vakası yaşatılmak istendiğini belirtti.

Hüseyin Yılmaz`ın yaralıları ziyaretinde; HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Cemal Çoban, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, ilçe Başkanları, Başkan Yardımcıları Gaziantep İhlas Der üye ve gönüllerinin yanı sıra kalabalık bir heyet eşlik etti.

“İkinci bir 6-7 Ekim vakası yapmak istediler”

İhlâs Der üyelerine yapılan bu saldırının sıradan bir saldırı olmadığına dikkat çeken Yılmaz, “Anlatıldığı kadarı ile burada ikinci bir 6-7 Ekim vakası yapmak istemişler. Linç girişiminde bulunmak ağır bir girişimdir. Bu sıradan bir kavga olsa belki anlayabiliriz. Fakat tekmelerle dövüp bıçakladıktan sonra öldü diyerek kaçıp gitmek sıradan bir saldırı değildir. Bu bir vahşettir. Ama maalesef görüyoruz ki İslam`dan uzaklaşan insanlar, toplumlar, düşünceler ve yapılar vahşileşebiliyor. Yasin Börü`ye yaptıkları gibi insanları tekrar katledebilecek kadar vahşileşebiliyorlar.” dedi.

Kürtler adına ortaya çıktığını belirtenlerin her fırsatta Kürtleri kendi değerlerinden uzaklaştırmak için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Yılmaz, “Bununla da yetinmeyip, her fırsatta İslam`a olan düşmanlıklarını gizlemekten geri kalmıyorlar. Kalkıp toplumların helakine neden olan ahlaksızlıkları yaymaya çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Nerede bir Müslüman`a bir zulüm yapılmış ise biz bunu kendimize yapılmış olarak kabul ediyoruz”

Dünyanın neresinde olursa olsun Müslümanlara yapılan saldırılara karşı durduklarını belirten Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Dünyanın neresinde olursa olsun, nerede bir Müslüman`a bir zulüm yapılmış ise biz bunu kendimize yapılmış olarak kabul ediyoruz. İmanımız o zulme seyirci kalmaya el vermez. Bundan dolayı bugün Mısır`da, Afganistan`da ve dünyanın değişik noktalarında yapılan zulümlere de karşı çıkıyor, kendimize yapılmış olarak kabul ediyoruz. Bu gün Budistlerin şerrinden, zulmünden kaçan Arakanlılar kendi imkânları ile yaptıkları derme çatma gemiler ile diğer ülkelere sığınmaya çalışıyor. 2 ay denizin ortasında aç ve susuz kaldılar. Sırf Müslüman oldukları için onları diri diri yaktılar. Yasin Börü ile onlara o zulmü reva görenler zihniyet olarak aynıdırlar.”

Yılmaz ve beraberindeki heyet, ziyaretin sonunda Mehmet Faik Doğan ve Mesut Yak`a tekrardan geçmiş olsun dileklerini sundular.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta sonu Gaziantep`te PKK/HDP yandaşları tarafından İslami bir düğüne saldırı yapıldıktan bir sonraki gün evlerine giden Mehmet Faik Doğan ve Mesut Yak, 30 kişilik yine aynı grubun saldırısına uğramış ve çeşitli yerlerinden bıçaklanmışlardı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir