• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Muhammed Mursi Yeni mi Aklınıza Geldi??
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`de malumunuz üzere seçim heyecanı her geçen gün biraz daha artıyor. Türkiye`de seçim heyecanı devam ederken Dünyadaki gelişmeleri gözden geçirdiğimizde Ortadoğu`da suların durulmadığını görüyoruz.

  Ne mi oluyor. Olan; yine ezilen, haksızlığa uğrayan, idama mahkum edilen Müslüman halklara ve Müslüman liderlere, mazlum insanlara oluyor...!!
Türkiye`nin sesi her zaman ki gibi yüksek çıkarken, başta Amerika ve israil olmak üzere Batı Avrupa Ülkelerinin bunca haksızlığa karşı sus pus olması Türkiye`de belli siyasi mercilerce tepkiye sebep oldu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın bugünlerde yaptığı tüm konuşmaları Mısır'ın devrik lideri Muhammed Mursi ve diğer İhvan üyeleri için verilen idam kararına ilişkin oldu.

Dünyada haksızlığa uğrayan Müslüman halkların yanında olduklarını tüm konuşmalarında vurgulayan Erdoğan, Batının bu haksızlığa sessiz kalmasını "Neden sesiniz çıkmıyor..!!" Diye ifadelendirirken, cesaretini seçim öncesi yeniden ön plana çıkarması Ak Partiyi ve Cumhurbaşkanını destekleyen toplumlarda da yeni bir sıcaklık ve sempati oluşturdu...

Ak Partililer bu konuda ne kadar samimi tartışılır. Ama Cumhurbaşkanı ezelden beri hep mazlum halkların yanında olan ve bunu korkmadan haykırabilen bir lider olmuştur...!!!

Biraz geçmişe gidelim...

Davos`ta destan yazdı denilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönemin israil başbakanına tüm Dünyanın gözleri önünde tabiri caizse verdi veriştirdi...
İşte o zamandan sonra Erdoğan bir Başka Erdoğan oldu....

Neden mi?? Sebebi ortada... Mazlum ve Müslüman halkların yanında olduğu içindi. Bu mesele hatırlayacağınız üzere bayağı bir ses getirmişti. Erdoğan`ın orada yaptığı tam bir insanlık dersiydi. Müslüman olan ülkelerin israil`e attığı sert bir Osmanlı tokadı niteliğindeydi.

Ve Şimdi bakıyoruz Ortadoğu`da kan akmaya devam ediyor, gözyaşının, haykırışların bir türlü dinmediği Ortadoğu`da haksızlık yine hat safhada. Mısır'ın devrik lideri bilindiği üzere uzun zamandır tutuklu olarak yargılanıyor. Halkın seçerek Reis`i cumhur yaptığı bir lideri tutuklayarak idam cezası veren Firavunlar bugün verdikleri idam cezasını kutlarken tüm dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor...

Türkiye Dünyadaki Müslüman halklara sahip çıktığını belirterek adeta "Siz yalnız değilsiniz biz varız" der gibiler. Buraya kadar her şey çok iyi Hatta alkışlanabilir...
Ama ya bundan öncesi....!!!!

İhvan Üyelerine idam cezası uzun zamandır Mısır'ın gündemindeydi. Firavun SİSİ ilk günden Müslümanları asmaya karar vermişti. Bunu Dünya basınından defalarca izledik gördük duyduk...

Tamam, mazlumun yanında ol, Kuran'a ve sünnetullaha sahip çıkan toplumların, insanların yanında ol... Haksızlığa boyun eğme..!! Tüm Dünyaya dini inancınla meydan oku, bunları yap. Ama....!!!

Bu tepkini şimdi idam gündemde diye ön plana çıkarma..!!

Bugün Türkiye gündemine baktığımız zaman Muhammed Mursi`nin adını dahi bilmeyen siyasetçiler birden bire Mursi`nin avukatı kesildiler... Muhammed Mursi`nin sürdürdüğü davayı Türkiye`de sürdüren insanlar oldu. Bu insanları sorgusuz-sualsiz Peygamber Sevdalıları Mitingi düzenlediler diye alıp cezaevine koyanlar, bugün Muhammed Mursi için "Müslümanız, Buradayız" naraları atıyorlar...

Şahsen bildiğim o kadar çok insan var ki; sırf dernek açtılar diye Peygamber Sevdalıları Mitingi düzenlediler diye israil ve Amerika`nın piyonu oyuncağı  kulu kölesi olan Fetullah için telefonda yorum yaptı diye  hapis cezasına çarptırılan insanları biliyorum...!!!

Her birini tanıyor, görüyorum. Sırf bunları yaptılar diye suç işledikleri iddia edilen çoluğundan çocuğundan yıllardır ayrı olan koparılan yüzlerce insan var Türkiye`de.
Şimdi seslerini hiç olmadığı kadar yüksek çıkaran "Mazlumun Müslümanın Mursi`nin yanındayız" diyen üst kesimler, kendi topraklarında kendi Vatanlarında yaşayan bu mazlumları bu Müslümanları görmüyorlar mı...??? Yoksa,

Görüyorlar da görmezlikten mi geliyorlar...!!!

Adaletse, nerede Adalet??? Vicdansa, nerede Vicdan???

Yüzlerce İnsan, sırf Peygamber Sevdalıları Mitingi düzenlediler diye  eskiden kol kola olduğunuz, şimdi düşman kesildiğiniz  Örgüt/Cemaat her neyse Fetullah Gülen hakkında telefonda yorum yaptılar diye toplamda 150  yıl hapse mahkum edilmeyi hak ettiler mi....!!!

İhvan Üyeleri için verilen karara en sert tepkiyi gösteren sizler, onlara bu tepkileri gösterirken kendi ülkenizde bunca haksızlığa uğramış insanlar için neden sessiz kalıyorsunuz?? Neden tepkisiz kalıyorsunuz??

İlk önce kendi Ülkenizdeki haksızlığa bir çözüm bulun. Sizler, birlik ve beraberlikten söz ederken en büyük desteği Müslüman toplumlardan aldığınızı unutmayın...!!!

Sizi ve sizleri cezaevinden Cumhurbaşkanlığı Makamına getiren bugün cezalandırdığınız insanlardır. Bugün sizlere iktidar şerbetini içiren, 13 yıldır sizleri her gün biraz daha yükselten kendi Ülkenizdeki Müslüman kesimlerdir...!!!

Haklarını gözetmediğiniz, yapılan hukuksuzluğa gözlerinizi yumduğunuz kesimler bugün haykırış içerisindeyken sizler Mısır`daki haksız uygulamayı tartışıyorsunuz. Ortadoğu`da, Mısır`da Filistin`de tüm Müslüman ve Mazlum kesimlerde haksızlık yıllardır var. Evet sessiz kalmıyorsunuz üstelik samimisiniz de...!!

Ama biraz da kendi Ülkenizdeki Müslüman halklar ne halde bunu düşünün, biraz da sesinizi bunlar için yükseltin, paralel ‘in kökünü kazıdınız ama paralel çeteler yüzünden ve sizlerin paralelcilere verdiğiniz fırsatlar ve İmkânlar yüzünden cezaevinde yıllardır çürüyen insanlar için yumruğunuzu artık masaya vurun.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir