• DOLAR 32.572
  • EURO 34.75
  • ALTIN 2496.852
  • ...
Alman okulunda açık giyinmek yasaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya'nın güneyindeki Würzburg şehrinde, okul idaresi ve öğrenci velileri birlikte karar alarak, öğrencilerin okula açık kıyafetlerle gelmelerini yasakladılar. Yasakla birlikte 1 Mayıs'tan itibaren çok açık kıyafet ve üzerinde sakıncalı görülen ifadelerin bulunduğu tişörtlerin giyilmesine izin verilmiyor.

Kıyafet yönetmeliği öğretmenler ve öğrencilerin de görüşleri alınarak belirlendi. Bazı öğrenciler yönetmeliğe karşı çıkmakla birlikte, protestolarını anonim bir el ilanı ile duyurdular. İlanda, kıyafet yönetmeliğinin cinsiyet farkı gözettiği ve temel hukukun öngördüğü, kişilerin tepki motivasyonunu ifade eden şahsiyetlerini ortaya koyma hakkını ihlal ettiği belirtildi.

Würzburg'taki okulda kıyafet yönetmeliği uygulanmaya başladıktan sonra, kız öğrenciler şeffaf ve göbeklerini gösteren bluz yerine pantolon ve üst parça, erkek öğrenciler ise kolsuz tişört yerine kısa kollu tişört giymeye başladılar. Öğrencilerin çoğunluğu tarafından kıyafet yönetmeliği olumlu karşılandı ve gelecekteki mesleki hayata hazırlanmak bakımından gerekli olduğu vurgulandı. Kıyafet yönetmeliğine karşı facebookta yapılan protesto çağrısına ise hiç kimse olumlu cevap vermedi.

(Dünyabülteni)

Bu haberler de ilginizi çekebilir