• DOLAR 32.509
  • EURO 34.947
  • ALTIN 2439.223
  • ...
Şahin, Ilıcalar beldesinde halka hitap etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl bağımsız milletvekili adayı Sait Şahin Ilıcalar beldesinde miting düzenledi. Burada konuşan Şahin, Bingöl`ün çevre illere göre kalkınmada geride kaldığını belirterek, önceki siyasilerin, halkın geleceğini değil kendi geleceklerinin derdine düştüğünü söyledi.

“Meclisin dışında söylenen sözler etkisiz kalıyor”

“Mecliste söyleyecek sözümüz var.” diyen Şahin, “Meclisin dışında söylenen sözler pek etki etmiyor. Bazen söylüyoruz Ankara sağırlaşıyor. Taleplerimiz ve ihtiyaçlarımız var diyoruz ama maalesef Mecliste söylenmediği zaman görünmüyor, görünmediği vakitte etki etmiyor.” dedi.

“Uyuşturucu kullanma yaşı 10-12`ye düştü”

Ülkede suça bulaşma oranlarının artığını dile getiren Şahin “Hapishanelerde kalan kişilerin sayısı bugün 165 bine yükselmiş bir durumdadır. Aynı şekilde boşanma oranı bu ülkede hat safhada. Madde bağımlılığı artarken, ülkemizde uyuşturucu kullanma yaşı 10 ile 12 yaşlara düştü." ifadelerini kullandı.

“Biz Meclisi mevki için istemiyoruz”

Siyasi partilerin seçim beyannamelerinde fakirin umudunun istismar edildiğini ifade eden Şahin,  "Uçuk vaatlerde bulunuyorlar ama bu toplumun gelecek neslin maneviyatına yönelik hiçbir proje yok. Mecliste makam mevki almak istemiyoruz. Varsa böyle bir niyet Allah nasip etmesin. Mecliste olmak sesin güçlü olmasıdır, mecliste olmak idareye etki etmektir.” diye konuştu.

“HDP zayıf olduğu yerde demokrat, güçlü olduğu yerde zalimdir”

HDP ve PKK`ye yüklenen Şahin, şunları söyledi: “HDP barajı aşarsa Cizre`de kardeşlerimize saldırdıkları gibi halka saldıracak. Çünkü HDP, güçlü olduğu yerde zalim, zayıf olduğu yerde ise demokrattır. Bunun en kısa örneği, Yasin Börü ve arkadaşlarının 6-8 Ekim olaylarında vahşice katledilmeleridir. HDP güçlendikçe bu ülkede huzursuzluk da artacaktır. Bu bölgede kendi zihniyetinden olmayana hayat hakkı tanımıyor.”

“Bingöl halkının sesi olacağız”

Mazlumların ve mağdurların sesi olacaklarını ifade eden Şahin, "Muhatap alınmamız için mecliste olmamız lazım. Mecliste olursak bu halkın temsilcisi olarak, güçleneceğiz ve bu halka sahip çıkacağız. Ama HDP tek başına muhatap olarak alınmaya devam ediliyor. Gençlerimizin hali ortada...  Onları manevi değerlerinden uzaklaştırıyorlar.  Uyuşturucuya ve fuhşa bulaştırmış, bulaştırıyorlar. Biz inanıyoruz ki imandan ve İslam`dan yana olan Bingöl halkı bizleri seçecek, meclise gönderecek ve bizler de Bingöl halkının sesi olacağız. Şeyh Said ve Said-i Nursi`ye sahip çıkan sizler yani dedelerinizin torunları olarak inanıyorum ki,  bu Sait kardeşinize sahip çıkacaksınız.” şeklinde konuştu.

Şahin`in konuşmasından sonra mitinge katılım gösteren Ilıcalılar halaylar çekti. Halaya bağımsız aday Şahin de eşlik etti.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı ise burada yaptığı konuşmada "Bizler yılardır cami merkezli ıslah hareketleri ve ıslah çalışmaları yaptık. Ancak görünen o ki ülke idaresine göndermiş olduğumuz yöneticilerimiz bizler gibi düşünmüyor, bizim gibi hareket etmiyor bizim gibi İslami endişeleri yok. Bu ülkede fert bozuldu, toplum ve devlet ifsat oldu. Bundan dolayı bizler bunları düzeltmek için bu yola çıktık ve sizden yardım istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Şahin mitingin ardından beldedeki esnafı ve hastaları ziyaret etti. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir