• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2325.42
  • ...
Grevdeki Bir Firma İşbaşı Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa`da çalışanlarının ücret iyileştirmesi talebiyle iş bıraktığı otomotiv fabrikası Ford Otosan'da Perşembe saat 16.00'dan itibaren 16.00-24.00 vardiyası ile üretimin yeniden başlayacağı duyuruldu.

Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Yücel Yücel, Coşkunöz Metal'de üretimin başlaması ve yedek parça ikmalinin yeniden yapılması sonucu, Ford Otasan'ın da üretime yeniden başlayacağını açıkladı.

Yücel, "Çalışan arkadaşlarımızın, dışardan gelip provokatörlük yapmak isteyenlere uymayacaklarına inanıyorum. Ford Otosan işçisinin fabrikalarına ve işine sahip çıkacaklarından kuşkumuz yok" dedi.

Coşkunöz işçileri göreve döndü
OYAK Renault ve TOFAŞ ile iki yan sanayi kuruluşunda üretimi durduran eylemler sürerken, beş gün önce üretimi durduran otomotiv yan sanayii firmalarından Coşkunöz'de işçiler yeniden işbaşı yaptı.

Coşkunöz işçileri sözcüsü, Al Jazeera Türk'e varılan anlaşmanın ayrıntılarını aktardı. Buna göre işçiler, Bosch fabrikasında uygulanan ücretler kadar olmasa da, belli oranda zam alacak. Türk Metal Sendikası ile 2017 yılına kadar yapılan sözleşmenin dolması beklenecek. Sözleşmenin bitmesiyle birlikte işçiler istedikleri sendika ile yeniden anlaşabilecek. Coşkunöz yetkilileri, eyleme katılan çalışanların işten çıkartılmayacakları konusunda da söz verdi.

Bursa'da, 15 Mayıs'ta OYAK Renault'ta üretimin durdurulmasıyla başlayan eylemler, TOFAŞ, Mako ve Ototrim'de de sürüyor.

Otomotiv işçileri, haklarını savunmadıklarını iddia ettikleri Türk-İş'e bağlı Türk Metal Sendikası'nın yöneticileri ile işverenlerini protesto ediyor. OYAK Renault ve TOFAŞ'ta eylem yapan işçilerden bazılarına 20 Mayıs Çarşamba günü Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan tebligat gönderilmişti.

DHA, Al Jazeera

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir