• DOLAR 32.564
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2418.193
  • ...
HDP binaları bombacısı DHKP-C`li
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçim çalışmaları kapsamında Sinop'ta partisinin mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Adana ve Mersin il teşkilatlarına bomba gönderen saldırganın kimliğinin belirlendiğini açıkladı.

Davutoğlu, zanlının geçmişte DHKP-C'den tutuklandığını söyledi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da, açık kimliği tespit edilen zanlının 2007 yılında Ankara'da sol bir örgütün faaliyetlerine katılarak Kanuna muhalefet ve kamu malına zarar vermek suçlarından tutuklandığı, yine aynı yılda İstanbul'da DHKP/C faaliyetleri ile irtibatlı olmaktan gözaltına alındığı belirtildi.

Adana/Seyhan ve Mersin/Akdeniz HDP parti binalarında meydana gelen patlamaların çiçek saksıları içerisine gizlenmiş patlayıcı düzeneklerinin kullanılması neticesinde meydana geldiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer verildi:

"Yapılan titiz çalışmalardan; bombaların bir gün öncesinden şüpheli bir erkek şahıs tarafından bahsi geçen parti binalarına bırakıldığı, şahsın ailesi ile birlikte 1990 yılında Van ilimizden gelerek Adana ilimize yerleştiği, her iki eylemin failinin de aynı şahıs olduğu belirlenmiştir.

Şahsın  açık kimliği güvenlik birimlerince tespit edilmiştir. Eylemi gerçekleştiren şahsın daha önce 2007 yılında Ankara İlinde yasadışı sol bir örgütün faaliyetlerine katılarak 2911 sayılı Kanuna muhalefet ve kamu malına zarar vermek suçlarından tutuklandığı, yine aynı yılda İstanbul ilinde yasadışı sol bir örgüt (DHKP/C) faaliyetleri ile irtibatlı olmaktan gözaltına alındığı anlaşılmıştır."

Açıklamada son olarak zanlının yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir