• DOLAR 32.463
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2477.714
  • ...
`İdam kararları karşısında sesimizi yükseltmeliyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Cunta yönetiminin aralarında Mısır`ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Dünya Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi`nin de bulunduğu 106 kişiye idam cezası verilmesine tepkiler her geçen gün artıyor.

Düzenlenen Kitlesel basın açıklaması sonrası İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) açıklamalarda bulunan Gaziantepliler, bu tür zulümler ve haksızlıklar ile Müslümanların sindirilmeye çalışıldığını vurguladılar.

Müslümanlar kardeşliğin gereğini yerine getirmek zorunda olduklarını belirten Ahmet Batmaz, “ Her şeyden önce rabbimiz biz Müslümanları kardeş kılmış, Allah (cc) Kur`an`da Müslümanların ancak kardeş olduklarını buyurur. Muhakkak ki inananlar kardeştir. Biz Müslümanlar bu kardeşliğin gereğini yerine getirmek zorundayız. Bu imanımızın ve kardeşliğimizin gereğidir. Yeryüzünün hangi köşesinde yaşarsa yaşasın her Müslüman kardeşimizin sıkıntısını kendi yüreğimizde hissetmeliyiz. Müslüman kardeşimizin sıkıntısını gidermek için malımızla, canımızla ve bütün gücümüzle mücadele etmeliyiz. Bu noktada Mısır`da zalim cuntacıların başta Muhammed Mursi olmak üzere çok kıymetli İslam Âlimi Yusuf El- Karadavi ve diğer âlimlere verilen idam kararları karşısında sesimizi yükseltmeliyiz.” dedi.

Mursi`ye verilen cezanın kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Bozan İnce de “Bu idam kararları sözlerin tükendiği anlamına geliyor. Maalesef gücün, hakkaniyeti ve mazlumu yendiği bir süreç, Mısır`da yaşanalar bundan ibarettir. Tankın halkı ezdiği bir süreç ama bizler Müslümanlar olarak Mursi`nin, Müslüman Kardeşler`in yalnız olmadığını Hz İbrahim`e su götüren kuş misali burada olduğumuzu haykırıyoruz. İnşallah ümit ediyoruz ki, Allah dualarımızı kabul eder.” temennisinde bulundu.

Bir başka Gaziantepli Muhammed Said Özkan ise “Her zaman Musaların karşısında Firavunlar olacaktır. Tıpkı İbrahimlerin karşısında Nemrutların olduğu gibi bizler de Müslümanlar olarak bu konuda çok mustaribiz. Ümmetin uyumasını, ayağa kalkıp gerçekten Rabbini tekrar anmasını ve İbrahimlerin, Musaların yanında olmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir