• DOLAR 32.563
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2431.741
  • ...
Yuttuğu Çat Pat Canına Mal Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Germencik merkez Yeni Mahalle’de oturan Murat-Duran Ertaş çiftinin 4 çocuğundan biri olan Narin Ertaş (3) bayramın üçüncü günü rahatsızlanarak eli ve ayakları tutmaz oldu. Bunun üzerine baba Murat Ertaş (35) çocuğunu önce Germencik Devlet Hastanesine daha sonra da Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine getirdi. Burada çekilen filmlerde çocukta bir şey rastlanmadı. Evine gönderilen Narin evine vardığında kan kusmaya başlaması üzerine tekrar hastane kaldırıldı. Aydın’dan İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesine sevk edilen Narin’in burada yapılan tahlillerinde zehirlendiği ortaya çıktı. Behçet Uz Çocuk Hastanesinden Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesine sevk edilen Narin Ertaş’tan kan örnekleri alınarak tahliller yapıldı. Yapılan tahliler sonucu Narin’in bayramlarda çocukların patlattığı çat patlardan zehirlendiği ortaya çıktı. Bayramın ikinci gününden beri hastanelerde tedavi gören Narin dün akşam saatlerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

“ÇOCUĞUMUZU KURTARAMADIK”

Narin’in ölümüne neden olan çat patı satan bakkalı daha önceden defalarca uyardığını ifade eden acılı anneanne Fatma Yanardağ da, “Bakkala gittim. ‘Bak dedim benim kızıma, çoluğa çocuğa bu patlayan şeyi verme’ dedim. Öleceği aklıma gelmedi. ‘Gözleri yanar’ asla verme diye tembih ettim. ‘Hayır, biz bakkal esnafıyız. Satıp para kazanmayacak mıyız’ diye cevap verdi. Biz görmeden benim kızıma bunu vermiş. Biz görmeden yutmuş. 1 günün içinde yattı, bir daha kalkamadı. Aydın’a götürdük. ‘Karnında gaz var’ dediler. Çocuğum kan kusmaya başladı. Ne yaptıksa kurtaramadık. Tembihlememe rağmen gene yaptı. 2 yaşındaki çocuğa bunu sattılar. Akranları burada oynarken o şimdi burada yok. Üzüntümüz çok büyük. Bunların satılmasını istemiyoruz” diye feryat etti.


CEBİNDEN ÇAT PAT ÇIKTI

Doktorların 3 yaşındaki Narin’in ölümüne neden olan çap patı doktorların kendilerine teslim ettiğini açıklayan Narin’in kuzeni Serdar Karaduman, “Hastaneye götürdüğümüz çocuğumuzun yoğun bakımda cebinden bu çap pat çıktı. Doktorlar bu çat patı bize verip çocuğumuzun ölüm nedeninin bu olduğunu söyledi. Bu çat patın belli yaşın altındaki çocuklara satılmasının yasak olduğunu ve ancak izini olan işyerlerinin bunları satabileceğini öğrendik. Ancak bu çat pat 3 yaşında bir çocuğun ölümüne neden oldu. Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın. Bundan sonra anne babalar duyarlı olsun, çocuklarını kendi başlarına bakkala yollamasın. Böyle bir felaketin bir daha yaşanmaması ve anne babaların üzülmemesi için yetkililerin bir an önce gerekli önlemleri almasını ve bu maddelerin satışının yasaklanmasını istiyoruz” dedi.
 
Minik Narin Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından bugün öğlen saatlerinde Germencik’e getirildi. Yeni Mahalle Camiinde kılınan Cenaze Namazı’nın ardından minik Narin, gözyaşları arasında toprağa verildi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir