• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
Şanlıurfa`ya Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesi kuruluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ve Karacadağ Kalkınma Ajansı`nın birlikte yürüttüğü çalışmalar neticesinde Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 2. Kısımda yer alan 4 parselde toplam 130.413 m2 alan üzerinde ayakkabı imalat sektörüne yönelik yatırımların kolaylaştırılması için gerekli altyapı ve üstyapı çalışmaları yapılarak sektör yatırımlarına hazır hale getirildi.

İmza töreni öncesinde bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinin Türkiye`de en hızlı ivme kazanan sanayi bölgesi olduğunu belirtti. Son dönemlerde sürekli yeni fabrikaların açılışlarının ve temel atmalarının yapıldığını hatırlatarak konuşmasını sürdüren Vali Küçük, konuşmasında Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinin son durumuna ilişkin bilgi verdi.

Buna göre 52 fabrikanın açılışa hazır olduğunu kaydeden Vali Küçük, 62 fabrikanın da yapımının devam ettiğini dile getirdi. 3. Organize Sanayi Bölgesi içinse 104 firmanın yer talebinde bulunduğunu sözlerine ekleyen Vali Küçük, protokolü imzalanacak olan Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesinin de bölgede farklı bir sinerji oluşturacağını kaydetti.

İlk etapta 22 fabrika için imzalanacak olan protokolle toplmada 3 bin kişinin istihdam edilecek olduğunu ifade eden Vali Küçük “Önümüzdeki yıllarda bu merkezin bir çekim gücü olacak. Ayakkabıcılık denince Şanlıurfa akla gelecektir. Bu hususta ülkemizde yatırım yapmak isteyen kişi nerde yatırım yapayım diye sorduğu zaman sıralamanın başlarında muhakkak Şanlıurfa gelecektir. Fabrika sayısı böylelikle birkaç yıl içerisinde 22`den 50-60`a çıkacaktır” dedi.

Program Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi`nin “Güneydoğu ve İhracat” konulu söyleşisiyle devam etti. Söyleşinin ardından Ayakkabıcılar Organize Sanayi Bölgesi Projesine ilişkin protokol imzalandı. Protokolü Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili İbrahim Uludağ imzalarken, imza törenine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, Vali Yardımcısı Uğur Sezer, sanayiciler ve iş adamları katıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir