• DOLAR 32.543
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2426.432
  • ...
Gözlük aksesuar değil, sağlık aracıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Gözlük takarken gözünüzden olmayın” diyerek  halkı uyaran uzmanlar, özellikle seyyar tezgâhlarda satılan gözlüklere halkın dikkat etmesi gerektiğini belirterek, sertifikalı ve belgeli gözlük alınması tavsiyesinde  bulundu.

Konu ile ilgili bilgi veren Batman Gözlükçüler Derneği Başkanı Optisyen Mehmet Hanifi Sessiz, Optik numaralı gözlük kullanımı gibi, güneş gözlüklerinin de önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bölgemizdeki aşırı ve zararlı ışıklardan korunmak çok önemlidir. Vatandaş güneş gözlüklerini gelişi güzel almamalı, güneş gözlüklerini sadece aksesuar ve toka gibi kullanmamalıdır. Güneş gözlüklerinin sağlık açısından önemli oldukları bilinmelidir. Gözlük aksesuar değil, sağlık aracıdır.  İhmal edilen bir husus ise, vatandaşın düzenli bir şekilde göz kontrolü yapmamasıdır. Rutin bir şekilde 6 ayda bir, veya en az yılda bir, göz kontrolü yapılması gerekir. Çünkü gözün yedeği yok ve  çöpe atılmaz.” ifadelerini kullandı.

“Gözlük konusunda hekim tavsiyelerine uymalı”

Göz sağlığı için gözlük almadan önce mutlaka optisyenlere başvurulması gerektiğini belirten Sessiz, “Gözlüklerin seyyar satıcılardan veya resmi bir işlevi olmayan yerlerden alınmaması gerekir. Alınan gözlük camları ultraviyole (UV) ışınlarına duyarlı olan gözlükler, en az 100 TL’den başlıyor. Sağlıklı olan her insan, dünyanın en zengin insanıdır. Vatandaşlar gözlük konusunda göz hekimlerine çok riayet etmeli, kendi sağlıkları  için çok önemlidir. Doktorların önerdiği numaralı gözlükler kullanılması, daha net görmeyi, çeşitli rahatsızlıklardan oluşan baş ağrıları ve bulanıkları ortadan kaldırılması açısından  çok önemlidir.” dedi. (M. Sait Çelik – İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir