• DOLAR 32.52
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2435.944
  • ...
Aile hekimlerinin grevi halkı mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hafta sonu işe gitmediklerinde ceza puanlarının arttırılmasına tepki gösteren bazı Aile hekimleri, 21-23 Mayıs tarihleri arası iş bırakma kararı aldı. Türkiye genelinde Türk Tabipler Birliği (TTB) eyleme destek verdi. Şanlıurfa`da iş bırakma eylemi yapan aile hekimlerine KESK`e bağlı bazı sendikalar da destek verirken Sağlık Sen ve Şanlıurfa Tabipler Odası ise eyleme destek vermedi.

Konuyla ilgili İLKHA`ya konuşan Sağlık Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı Dr. Faruk Günak, 3 günlük iş bırakma eyleminin zaten sağlık hizmeti konusunda sorun yaşayan Şanlıurfa halkını daha da mağdur edeceğini söyledi.

Sağlık Sen ve Şanlıurfa Tabipler Odası olarak 3 günlük iş bırakma eylemini desteklemediklerini belirten Günak, “Aile hekimleri konusunda zaten sağlık hizmetine ulaşmada bölgede sıkıntı var. 3 gün iş bırakma ancak hastaları mağdur edecek. Onun için biz iş bırakma için herhangi gerekçe görmüyoruz. Ayrıca hukuken sağlık sendikalarının iş bırakma gibi bir hakları söz konusu değildir. Bunun öncelikle bilinmesi gerekir. Bu konuda mahkeme süreçlerinde sorunlar yaşanabilir. Biz hem aile hekimlerinin korunmasından yanayız hem de sağlık hizmetlerinin yürütülmesinden mükellefiz.” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirmek ile işe gitmemenin birbirinden ayrılması gerektiğini dile getiren Günak, bu konuda Sağlık Sen olarak yapıcı bir tavır sergilemeye çalıştıklarını belirtti.

İş bırakma eyleminde köy ve ilçelerden gelen halkın mağdur olacağını ifade eden Günak, “Biz geçmişten beri grevi tasvip etmiyoruz. Şartların iyileştirilmesi noktasında, diyalog ve öneri ile sağlığa her zaman katkı sunmaya hazırız. Sürekli yıkıcı olmaya gerek yoktur. Yapıcı olmaya çalışacağız. Buradan sağlık personelimize ve doktorlarımıza, iş yerlerine gitmelerini hastalarına bakmalarını tavsiye ediyoruz.” dedi.  (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir