• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...
Birecik`te Sisi`ye lanet yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen idam kararı, Birecik'te 18 STK'nın katılımıyla düzenlenen kitlesel basın açıklaması ile kınandı.

Halkın yoğun katılım gösterdiği program, Musa Kurt Hocanın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sık sık “Zalimler için yaşasın cehennem, Defol sisi seninleyiz Mursi, Mürsi'ye Selam Direnişe devam, İhvana Selam Direnişe Devam, Kahrolsun sisi seninleyiz Mursi” sloganlarının atıldığı eylemde STK'lar adına basın açıklamasını İbrahim Halil Akar okudu.

"Katillerin vermiş olduğu kararı tanımıyoruz"
Binlerce darbe karşıtının katledildiği Mısır'da katillerin verdiği hukuksuz kararları tanımadıklarını belirten Akar, "Silaha ve şiddete bulaşmayarak örnek bir duruş sergileyen Mısır halkının yanında durduğumuzu Birecik'te de hizmet eden STK'lar olarak deklare ediyoruz. Muhammed Mursi dahil tüm İhvan tutukluları serbest bırakılmalı, Muhammed Mursi'nin göreve iadesi sağlanmalı, darbenin asker-sivil tüm aktörleri yargılanmalıdır." dedi.

Batının ikiyüzlü tutumu gün yüzüne çıktı
Mısır`daki meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sesiz kalan dünyanın bu gün yeni katliamlara kapı araladığını belirten Akar, dünyanın ilkesel temelde kararlı bir duruş sergilemediklerinden darbecilerin zulmü bir adım daha öteye çalıştıklarını ifade etti.

Hukuksuz karar ve batının sessizliğinin, dünya sisteminin nasıl adaletsiz olduğuna ışık tuttuğunu dile getiren Akar, "Haksız hukuksuz kararlar karşısında sesiz kalan darbecilere örgütlü ve açık destek veren emperyalizmin kanlı yüzü bir kez daha deşifre oldu. Batının sadece kirli yüzü değil, doğasındaki küfrü de bir kez daha ortaya çıktı. Hepsini lanetliyoruz. Sahte demokrasileri de, insan hakları anlayışları da yere batsın." ifadelerini kullandı.

Bu suçu hem İslam alemi hem de insanlık alemi affetmeyecektir

Sivil toplum kuruluşları olarak bu zulme seyirci kalan İslam ülkelerini kınadıklarını belirten Akar, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu suçu hem İslam alemi hem de insanlık alemi affetmeyecektir. Vicdanlar affetmeyecektir. Ve bundan sonra kararı verecek Mısır Müftüsüne sesleniyoruz Ey Müftü! Allah`a hesap gününe inanıyorsan hukuki, insani, ahlaki ve vicdani olmayan bu kararı onaylama. Darbecilerin suçuna ortak olma. Zulme geçit verme. Aksi halde vicdan azabından kurtulamayacaksın. vicdan azabından kurtulsan Allah`ın gazabından kurtulamayacaksın. Mahkeme-i Kübra da hesabını vereceksin. Kararı onaylarsan, milyonlarca Müslüman`ın elleri yakanda olacaktır."

Kardeşlerimiz özğür kalana kadar oturmayacağız"

"Birecik`te de hizmet eden sivil toplum kuruluşları olarak, Mısır halkının tüm zorbalıklara rağmen direnişten hiç taviz vermediğini görüyor ve destekliyoruz." Diyen Akar, açıklamasını şöyle tamamladı: "Ey ümmet! Yeter artık ayağa kalk ve kardeşine sahip çık. Siyonistlere, emperyalistlere, diktatörlere, darbecilere dur deme vaktidir. Bizim için, ümmet için direnen kardeşlerimizin yanında, kapitalist barbarların karşısında durma vaktidir.

Batı`dan medet umma devri bitmiştir. BM'den adalet bekleme devri kapanmıştır. Diktatörlerden aman bekleme devri sona ermiştir gün bu gündür! İnsanlık öyle ses vermeli ki, utanç verici insanlık dışı, insanlık ayıbı karar kaldırılsın. Hukuki ölçütü olmayan insanlık kriterlerine uymayan İslami hükümetlere bağdaşmayan bu karar iptal edilsin. Şikayet etmeyeceğiz, ayağa kalkacağız, kardeşlerimiz özgür kalana kadar da oturmayacağız."

Basın açıklaması Mehmet Ali Güç Hocanın yaptığı dua ile sona erdi.  (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir