• DOLAR 32.556
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.07
  • ...
Mazıdağı halkından Mısır`daki idam zulmüne tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlçe meydanında yapılan basın açıklamasına, STK temsilcileri  ve halk yoğun ilgi gösterdi.

Basın açıklamasından önce, HÜDA PAR Mazıdağı İlçe Başkanı Abdulkadir Şani, Kürtçe kısa bir konuşma yaptı. Şani konuşmasına Mısır`daki meşru cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin idama çarptırıldığında okuduğu ayet-i kerimenin Kürtçe mealini hatırlattıktan sonra,  cunta güçlerinin dayatmasıyla verilen  idamları kınadı.

HÜDA PAR İlçe Teşkilatı adına basın açıklamasını okuyan Hüseyin Coşkun, “Mısır`da darbe mahkemesi 3 Temmuz askeri darbesinin ardından kurdukları düzmece mahkemelerde, sözde hukuki bir karara daha imza atarak Mısır`ın, yüzde 52 oyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, İhvan-ı Müslim`in mürşitlerinden Muhammed Bedii ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El-Karadavi`nin de aralarında olduğu 106 Müslüman kardeşimiz için idam cezasına hükmetti. HÜDA PAR Mazıdağı İlçe Teşkilatı olarak bu kararları kınıyor, bu karaları aldıranları da tel`in ediyoruz.” dedi.

Konuşmasına Müslüman halklara seslenerek devam eden Coşkun, “Müslüman halklara da şunu haykırıyoruz; çözüm Kuran`a ve İslam`a  sarılmakla olur.  Çözüm, Allah`ın emri ile kardeş olup kenetlenmekle olur. Çözüm, birbirimize tahammül etmeyi beraber yaşamayı başarmakla olur.  Çözüm, İsrail`i, ABD`yi, Avrupa`yı tanımak topraklarımız üzerindeki emellerini bilmek ve bu emellerini boşa çıkartmakla olur.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Program mısır ile ilgili çalan marşlar eşliğinde sona erdi.(Süleyman Tuna-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir