• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kenan Evren `Türkiye`de işkence ve fikir suçu yoktur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / TARİHTE BUGÜN / 28 NİSAN

GÜNÜN AYETİ

“Hiç şüphesiz iman edip salih ameller işleyenleri, imanlarından dolayı Rableri hidayete erdirir. Naîm cennetlerinde altlarından ırmaklar akar durur.” (Yunus suresi 9. ayetin meali)

GÜNÜN HADİSİ

“İman Allaha, Meleklerine, Kitabına, ona kavuşmaya, peygamberlerine iman etmen ve öldükten sonra dirilmeye iman etmendir.” (Sahihi Buhari-İman)

GÜNÜN SÖZÜ

“İman insanı insan eder belki de Sultan eder, Küfür ise insanı gayet aciz bir canavar eder.” (Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi)

TARİHTE BUGÜN 28 NİSAN

1915: Çanakkale savaşında İngiliz ve Fransızların Seddülbahir cephesinde Kirte Köyü civarında başlatmış oldukları Birinci Kirte Muhaberesi başladı.

1916: I.Dünya savaşında Dicle nehri kıyısında ve Bağdat`ın 170 km. Güneyinde bulunan Kutülamare bölgesinde 5 aydır kuşatma altında bulunan İngiliz birlikleri teslim oldular.

1920: Azerbaycan Sovyetler Birliği'ne katıldı.

1937: Komşuları olan İran ve Kuveyt`e saldırmak Halepçe ve Ducayl kentlerinde katliam yaptırmak ve halka karşı kimyasal silah kullanmak gibi birçok cürüm ile anılan ve işgal güçleri tarafından devrilip idam edilen Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin, doğdu.

1945: İtalyan faşist diktatör Benito Mussolini metresi Clara Petacci ve bir kaç adamı ile beraber II. Dünya savaşı bitiminde kaçmaya çalışırken partizan üyeleri tarafından fark edilip kurşunlanarak öldürüldüler ertesi gün de cesetleri bir meydanda asılarak teşhir edildi.

1947: Birleşmiş Milletler Filistin'de Yahudilerin de pay sahibi olduğunu kararlaştırdı.

1985: Cumhurbaşkanı Kenan Evren "Türkiye'de işkence ve fikir suçu yoktur " dedi.

1993: İstanbul Ümraniye'de çöp faciası yaşandı. Hekimbaşı çöplüğünde biriken metan gazı patlayınca havaya uçan çöpler bir mahallenin üzerine çöktü. Çöp yığınının altında kalan 13 evde, çoğu kadın ve çocuk 39 kişi öldü.

1988: Ermeni örgüt ASALA'nın kurucusu Agop Agopyan, Atina'da kimliği belirlenemeyen iki kişi tarafından öldürüldü. Sonraları bu kişilerin Türk antiterör timi oldukları iddia edildi.

2004: Amerikan CBS televizyonu, Bağdat yakınlarındaki Ebu Garib cezaevinde Amerikalı askerlerin kötü muamelesine ve işkencelerine uğrayan Iraklı tutukluların görüntülerini yayımladı. Amerikalı General Taguba tarafından 3 Mayıs'ta yayımlanan rapor, bunun sistematik olduğunu ortaya koydu. 6 Mayıs'ta Başkan Bush'un yeni fotoğrafların ortaya çıkmasıyla özür dilemesinin ertesi günü Kongre'ye ifade veren Savunma Bakanı Donald Rumsfeld istifa etmeyi reddetti. Olayın ardından bir generale görevden el çektiren ABD, 26 askeri divan-ı harbe gönderdi, 46'sına da ceza verdi. Ayrıca 8 Haziran'da İngiliz askerlerinin kötü muamelesine maruz kaldığını açıklayan 75 Iraklı siville ilgili soruşturma başlatıldı. Tüm bunların ardından asrın işkence ve insanlık suçu birkaç göstermelik ceza ile geçiştirilmeye çalışıldı.

2008: Çin Halk Cumhuriyeti'nin doğusundaki Şandong bölgesinin Zibo şehrinde bir yolcu treni raydan çıkarak başka bir trene çarptı; 70 kişi öldü, 420 kişi yaralandı

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir