• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Erciş`ten Mursi`ye destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) Erciş İlçe Temsilciliği tarafından bugün saat 15.00`te, Kaymakamlık parkında gerçekleştirilen basın açıklamasına Erciş halkı ve İslami STK`lar katıldı.

Memur Sen Erciş Temsilciliği Başkanı Yüksel Zorlu tarafından okunan basın açıklamasında, ”Mursi`ye ve Mısır halkına karşı verilen haksız, hukuksuz kararları ve alçakça saldırılar ve despotizmi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İdam kararları Mısır`daki vahşetin tescilidir. Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir.Haklı olanları, cezalar susturamaz, gerçekleri darbeciler örtemez. Mısır halkının izzetli duruşunu ve iradesini cezalar teslim alamaz. İspat edilmiş tek suç bulunmazken milletin seçtikleri yargılanamaz, siyasi kararlarla özgür düşünce esir alınamaz, baskı, dayatma, idam sehpaları direnişi durduramaz” ifadelerine yer verildi.

Batının bu zulme ortak olduğu belirtilen açıklamada, “Mursi`nin ilkeli ve tavizsiz tutumu karşısında acziyet içine düşenler, bugün Muhammed Mursi`yi, darbe karşıtlarını nasıl ve niçin yargıladıklarını hiç kimseye anlatamazken, Batı bu zulme ortak oluyor.Mısır'daki meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan dünyanın bugün yeni katliamlara kapı araladığını  görüyoruz.  Son hukuksuz karar ve Batı`nın sessizliği dünya sisteminin nasıl adaletsiz olduğuna ışık tuttu. Haksız hukuksuz kararlar karşısında sessiz kalan, darbecilere örtülü ve açık destek veren emperyalizmin kanlı yüzünü bir kez daha deşifre etti. Batının sadece kirli yüzü değil doğasındaki küfrü de bir kez daha ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

Son kararı verecek Mısır müftüsüne ve Birleşmiş Milletlere seslenen Zorlu “Ey Müftü! Hukuki, insani, ahlaki ve vicdani olmayan bu kararı onaylama. Darbecilerin suçuna ortak olma. Zulme geçit verme. Aksi halde vicdan azabından kurtulamayacaksın. Vicdan azabından kurtulsan, Allah`ın gazabından kurtulamayacaksın. Mahkeme-i Kübra`da hesabını vereceksin. Kararı onaylarsan Erciş`li Müslümanlar olarak iki elimiz yakanda olacaktır.” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından katılımcılar sessiz bir şekilde dağıldılar.( İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir