• DOLAR 32.333
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2286.519
  • ...
Demirtaş Gülen Grubu Karşısında Çark Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Paralel Yapının 17 Aralık operasyonundan iki gün sonra kameralar karşısına çıkan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Gülen Cemaatinin geçmişte iktidarla bir olup, Kürt siyasetçilerine KCK adı altında kumpaslar kurduğunu ileri sürerek, cemaatin özür dileyip özeleştiri yapmasını istemişti.

Demirtaş, "Bakın cemaatle birbirine girmişler. Oh olsun demedik, demiyoruz. Ama cemaat bunların aynısını bize yapmadı mı? 10 bin arkadaşımızı 5 yıl içerde yargıladılar. Siirt'te KCK operasyonlarını yapan cemaatin emniyet müdürü dün İstanbul'da gözaltındaydı. AKP'nin emniyet müdürü, onu gözaltına almıştır. İşte böyle yürüyor bu işler. Cemaat çıkıp özür dilemeli, öz eleştiri vermeli" demişti.

EKREM DUMANLI KIŞANAK İLE GÖRÜŞTÜ

Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'a giderek HDP'li Belediye Başkanı Gülten Kışanak ile gizli bir görüşme yaptı.

DEMİRTAŞ RUSYA'DA ÇARK ETTİ!

Demirtaş, cemaatlerle ilgili evrensel hukukun temel ilkelerine vurgu yaparak şunları kaydetti: "Biz cemaatlerin varlığına karşı değiliz, İnsanların dini inançlarını cemaatler aracılığıyla yaymasına karşı değiliz. Dini cemaatlerin kendisi meşru yapılardır. Fakat eğer bir cemaat veya başka bir yapı topluma karşı suç işliyorsa, cemaati suçlamak yerine suçların ve cezaların şahsiliği ilkesi gereğince o kişilerin soruşturulması gerektiğini düşünüyorum bu evrensel hukukun temel ilkesidir.

CEMAATE TERÖR ÖRGÜTÜ DENMESİNİ DOĞRU BULMUYORMUŞ!

Fakat hükümetin işlenen suçlar ve kişilerin işlediği suçlardan yola çıkarak, bütün bir camiayı ve cemaati terör örgütü olarak gören açıklamalar ve uygulamalar yapmasını doğru bulmuyoruz.

Kaynak : Haber7

Bu haberler de ilginizi çekebilir