• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
BÜ öğrencileri idam kararlarını protesto etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da darbeyle görevinden uzaklaştırılan meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen idam kararı, Bingöl Üniversitesinde okuyan öğrencilerin yoğun katılımıyla düzenlenen kitlesel basın açıklaması ile kınandı.

Basın açıklamasına;  Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrenci temsilciği, Bilgi ve Düşünce Kulübü, Erdemli Gençlik kulübü ve Hayırda Yarışanlar kulübü öğrencileri destek verdi.

Öğrenciler,  merkezi kafeterya önünde başlayarak, Tekbir ve sloganlar eşliğinde, Ziraat fakültesi arkasında bulunan meydana kadar yürüdü.

Burada yapılan basın açıklamasında “Zalimler için yaşasın cehennem, Defol sisi seninleyiz Mursi, Mürsi`ye Selam Direnişe devam, Bingöl`den ihvana direnişe bin selam, Kahrolsun sisi seninleyiz Mursi” sloganları atıldı.

Öğrenciler adına basın açıklaması İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Hasan kalabalık okudu.

Kalabalık, Basın açıklamasına ''Müminlerden öyle kimseler vardır ki; Allah'a verdikleri söze sadık kaldılar ve şehit oldular. Bir kısmı da şehit olmayı bekliyorlar. Onlar hiçbir şekilde sözlerini değiştirmediler.'' ayetini okuyarak başladı.

Kalabalık, “Bilindiği gibi, 3 Temmuz 2013 tarihinde, Mısır tarihinin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi`ye karşı askeri bir darbe gerçekleştirilmiş ve darbeci Sisi`nin talimatlarıyla bir yandan kolluk kuvvetlerinin saldırıları, bir taraftan da baltacıların saldırılarıyla yüzlerce Müslüman şehit edildi. Darbeciler istediklerini elde ettikten sonra, Ümmetin yüz akı olan ihvan-i Müslimin cemaatine yönelik baskılar ve şiddet artmış, herhangi bir şekilde şiddete bulaşmamış olan cemaat üyeleri terörist ilan edilmiş ve ihvanın tüm faaliyetlerine yasaklamalar getirilmişti.” diyerek yapılan zulmü hatırlattı.

Darbenin tüm dünyanın gözleri önünde yapıldığını vurgulayan Kalabalık, “Tüm dünyanın gözleri önünde kanlı darbeyi gerçekleştiren alçak diktatörler, düzmece mahkemelerinin marifetiyle kendilerini aklamış ve kardeşlerimize olan baskıyı her geçen gün arttırmışlardır. Yakın süreçte Muhammed Mursi hakkında 20 yıl hapis cezası veren mahkemenin tasması biraz daha sıkılmış olacak ki bu cezanın üzerinden çok geçmeden Muhammed Mursi hakkında idam kararı veriliyor. Bu da yetmiyor Dünya Âlimler Birliği Başkanı Yusuf El Karadavi de idam listesine ekleniliyor.” şeklinde konuştu.

Kendilerinin ölümle korkutulamayacağını dile getiren Kalabalık, “Darbeci alçak Sisi, onun emrinde olanlar ve Sisi kuklasını parmaklarında oynatanlar ölümle bizleri korkutabileceğini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Bu yanılgının en büyük şahidi de tarihtir. Tarih İbrahim`lerin Nemrutlara, Musa`ların Firavunlara had bildirme sahneleriyle doludur. İnanıyoruz ki Musa`nın çocukları Firavunların çocuklarına daima galip geleceklerdir.” ifadelerini kullandı.

Kalabalık, son olarak şunları söyledi: “Darbeci alçak Sisi`yi, onun oyuncağı haline gelmiş Mısır mahkemelerini ve Mısır'da olup bitenlere gözünü-kulağını tıkayan bütün uluslararası güçleri lanetliyor, bu kutlu yürüyüşte başta ihvan-i müslimin olmak üzere direnen Mısır halkı ile birlikte olduğumuzu ilan ediyoruz.”

Basın açıklaması yapılan duayla sona erdi. (Enis Ağırbaş-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir