• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Dünya Metroloji Günü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

20 Mayıs Dünya Metroloji Günü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Mardin İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Dünya Metroloji günü nedeniyle Mardin Karayolları Parkı’nda birçok kurumun katılımıyla ölçüm aletleri standı sergilenmesinin ardından ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen resim ve fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Mardin İl Müftülüğü Konferans salonunda düzenlenen programa Mardin Vali Yardımcı Ali İkram Tuna, Metroloji ve Standardizosyon Daire Başkanı Bekir Özgüven, Bilim Sanayi ve Teknoloji Mardin İl Müdürü Yusuf Çermik, kamu kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Karayolları Parkı’ndaki sergide insanlığın nereden nerelere geldiğini müşahede ettiğini ifade eden Mardin Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, etkinliği düzenleyen Bilim Sanayi ve Teknoloji Mardin İl Müdürü Yusuf Çermik’e teşekkür etti.

Metrolojinin kelime olarak Yunancadaki metro kelimesinden türediğini belirten Metroloji ve Standardizosyon Daire Başkanı Bekir Özgüven, Metrolojinin ölçüm bilimini ifade ettiğini söyledi. Özgüven, Dünya Metroloji Günü’nün bu yılda içinde Mardin’in de bulunduğu 4 ilde düzenlendiğini aktardı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Mardin İl Müdürü Yusuf Çermik,  Dünya Metroloji gününün her yıl 20 Mayıs’ta kutlandığını hatırlatarak Türkiye’de şuna kadar sadece Kocaeli’de çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ifade etti. Bakanlık ve il müdürlüğü olarak bunu halka yaymaya karar verdiklerini ve bu yıl 4 ilde Dünya Metroloji gününün kutlandığını aktaran Çermik, Mardin’de 3 ayaklı bir organizasyon düzenlediklerini dile getirdi. Çermik, “Birinci aşamada Ortaokul ve lise öğrencileri arasında ödülü resim ve fotoğraf yarışması düzenledik. Karayolları Parkı’nda şuan devam eden ölçü sergisi açtık. Son olarak da yarışmalarda dereceye girenlerin ödülleri verileceğiz ve konu ile ilgili bilgilendirme konferansımız olacak. Amacımız insanlarımızın bu bilimi de tanımasıdır. Gelecek yıllarda da bu etkinliklerimizi artırarak devam ettirecek. Herkese hayırlı olsun.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Metroloji konulu bir sinevizyon gösterimi sunuldu ve dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir