• DOLAR 32.58
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2437.96
  • ...
Başıboş hayvanlar belediye önünü mesken tuttu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ta cadde ve sokaklarda sık sık görülen büyükbaş hayvanlar, ana caddelerde trafiğin aksamasına yol açarken, etrafı pisletmesiyle halkın tepkisini çekiyor.

Cadde ve sokaklarda sabahtan akşama kadar dolanan hayvanlara belediyenin kalıcı çözüm bulmasını isteyen vatandaşlar, hayvan sahiplerine de büyük para cezaları verilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Başıboş hayvanların genellikle çöp konteynırlarının bulunduğu yerleri mesken tuttuklarını ifade eden vatandaşlardan Emrullah Arsu, “ Ben Şırnak’a yabancı biriyim burada okul okuyorum. Gelmeden önce Şırnak’ın tarihi ve kültürel bir yer olduğunu hayal etmiştim. Hz Nuh'un şehri olarak beklentim vardı fakat burası büyük bir köy görünümü veriyor. Şehirde başıboş hayvanlar cirit atıyor. Bu duruma ne hayvan sahipleri ne de belediye çözüm üretiyor. Şırnak’a yazık oluyor. Yetkililerin kalıcı çözüm bulması gerektiğine inanıyorum.” dedi.

“Belediye hizmet yeri olmaktan çıkmıştır"

Şırnak esnafından Mehmet Tatar da sabahtan akşama kadar hayvanların çarşı Pazarda görüldüğünü ifade ederek, “Dükkanımı sabah saat 07.00'de açıyorum. Bu saatle birlikte başıboş büyükbaş hayvanlar da görülmeye başlıyorlar bu çöplerde akşama kadar geziniyorlar. Bu hayvanların sahipleri nasıl rahat edebiliyorlar anlamış değilim. Bu çöplerde iğnesi, ilacı, zehri her şey mevcut bu hayvanın sütünden ne olur etinden ne olur? Köylerde sabah meraya giden akşam dönen hayvanlar, Şırnak’ta çöplerden besleniyor. Belediye zaten uyumakla meşgul. Belediye halka hizmetin dışında kendi ideolojisinin peşindedir. Bu mantıkla halka bir hizmet de veremiyor. Yaptığınız bir anonsla hayvanları merkezden çıkaramazsınız. Kalıcı çözümler bulmanız şarttır.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Şırnak’ta görev yapan bir öğretmen de, başıboş hayvanların bir sürücü olarak kendisini trafikte çok zor bıraktığını söyledi.

Okula gidiş gelişlerde hemen hemen her gün başıboş ineklerle karşılaştığını ifade eden isminin verilmesini istemeyen öğretmen, “Ben Osmaniye’den buraya öğretmen kadrosu ile geldim. Okula gelip gitmelerimde aracımla geliyorum. Her gün bu ineklerle cadde ortalarında karşılaşabiliyorum. İlk buraya geldiğimde burası Hindistan mı? Demekten kendimi alamadım. Daha sonra görüntüler devam edince alışmaya başladım. İnsanları çok misafirperver olan bir ilin görüntüsü bu olmamalı diye düşünüyorum. Belediyelerin bu konuda kalıcı çözümler getirmesi gerekiyor ve hayvan sahiplerinin de aynı şekilde hayvanlarına sahip çıkması gerektiğine inanıyorum.” dedi.

Başıboş ineklerin Şırnak Belediyesi önündeki lise caddesinde trafiği tıkamaları ve görevlilerden bazılarının durumu pencereden görmelerine rağmen seyretmeleri ise ilginç görüntüler oluşturdu.  (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir