• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...
`İnsanca ve beraberce yaşama imkânlarımız bitmiş değil`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsanca ve beraberce yaşama imkânlarının bitmediğine dikkat çeken Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kürt sorunu yoktur" sözüne atıfta bulunarak "Sorunları çözmek için öncelikle bir sorunun var olduğunu kabul etmek gerekir." dedi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve Kayapınar İlçe Başkanı Mehmet Demir ‘de katıldı.

“İnsanlık denizin ortasında can çekişiyor”

Budist Myanmar yönetiminden kaçıp mülteci olarak Endonezya`ya sığınmaya çalışan Rohingyalı Müslümanların denizin ortasında açlık ve susuzluk çektiği söyleyen Yapıcıoğlu konuşmasında,  açlık ve susuzlukla kıvranan Müslümanların bir kamera gördüğünde ellerini karınlarının üzerine koyarak ağlamaya başladığını kaydetti.

Yapıcıoğlu, ”Denizin ortasında susuzluktan kavruluyorlar. Açlıktan kaburgaları sayılabilir duruma gelmiş. Ve dünya bu duruma seyirci kalıyor.” diye konuştu.

Endonezya`nın birkaç yıl önce deprem ve hemen ardından tsunami felaketi yaşadığını unuttuğunu ifade eden Yapıcıoğlu şunları kaydetti: “Dünyanın dört bir yanından kendilerine yardım ulaştırılırken bugün o çaresiz o zavallı insanları denizin ortasında durdurmak için yani Endonezya topraklarına ayak basmalarına engel olmak için savaş gemileri gönderiyor o zavallı mültecilerin etrafına. Endonezya`da insanlık denizin ortasında can çekişiyor."

"Bu oyuna bu tuzağa düşmeyelim!"

Emperyalistlerin Müslümanları birbirine düşürmek için büyük tuzaklar kurduğuna dikkat çeken Yapıcıoğlu, Mısır'daki idam kararlarını hatırlattı. Yapıcıoğlu, “Dün bazı idam kararları infaz edildi. Dünyanın dört bir tarafında kan akıyor. Her tarafta akan kan maalesef Müslüman kanı.” şeklinde konuştu.

Filistin, Suriye, Irak, Uzakdoğu ve Afrika'da Müslümanların kanının aktığını ifade eden Yapıcıoğlu, bunun en acı tarafının ise Müslümanların birbirlerinin kanını dökmesi olduğunu söyledi.

Uluslararası Emperyalizmin Müslümanları birbirlerine düşürmek için büyük tuzaklar kurduğuna dikkat çeken Yapıcıoğlu, " Bizi memleketimizde de birbirine düşürmeye çalışıyorlar.  Küresel emperyalizme ve taşeronlarına dikkat etmeliyiz.  Halk düşmanı bu yapıları iyi tanımalı ve onların tuzağına düşmemeli ve provokasyonlarına karşı dikkatli olmalıyız." dedi 

"Etrafımızı kan gölüne çevirdiler. Her yerde Müslümanların kanı akıyor. Artık buna son verilmelidir." diyen Yapıcıoğlu, Emperyalistlerin Müslüman halklar arasına fitne tohumları ekmeye çalıştığına dikkat çekere şu uyarılarda bulundu:  "Bu küresel emperyalizmin oyunudur. Müslümanları yine Müslümanların eliyle yok etmek istiyorlar. İslam düşmanı, halk düşmanı bu yapılara fırsat vermeyelim. Bu oyuna bu tuzağa düşmeyelim, bizi birbirimize düşürmesinler!  Sorunlarımızı sulhla, diyalogla çözelim." dedi.

“Durumundan şikâyetçi olmayan durumunu değiştirmez”

Memleketin sorunlarının sulh içerisinde çözülmesini önüne koyanların olduğuna işaret eden Yapıcıoğlu, "Sulh ile sükûnetle, insanca, beraberce yaşama imkânlarımız bitmiş değildir. Ama sorunlarınızı çözmek için öncelikle bir sorunun var olduğunu kabul etmek gerekir. Durumundan şikâyetçi olmayan durumunu değiştirmez." dedi. 

“İnsanca ve Müslümanca çözümler üretmek için bir vazifeye talip olduk”

Sorunların farkında olduklarını ve mevcut durumdan şikâyetçi olduklarını belirten Yapıcıoğlu,  "İnşallah adalet temelinde insanca ve Müslümanca çözümler üretmek ve bu çözüm yollarını herkese göstermek için bir vazifeye talip olduk.  Onu yapabilmek içinde halkın desteğine yani 7 Haziran`da yapılacak seçimlerde desteğe ve oya ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR Diyarbakır il başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ise programda yaptığı konuşmada 7 Haziran seçimlerine az bir zamanın kaldığını ve partililer tarafından seçim vaatlerinin havada uçuştuğunu söyledi. Halkın gerçek gündemiyle Hür Adayların ilgilendiğini ifade eden Tanrıkulu, Yapıcıoğlu'nun Meclise girmesinin bu halkın büyük bir kazanımı olacağını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından kesilen kurdelelerle irtibat bürosu açıldı. Programdan sonra halk Yapıcıoğlu`nun adaylığını tebrik edip başarılar diledi. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir