• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kanser Hastalarının Dramı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Lanfoma Kanseri hastası Alaattin Durmuş(32) İstanbul`a Çapa`da 4 aydır Kemoterapi tedavisi gördüğünü ama tedavide kullanılan `Bleomisin iğneyi bulamadıklarını belirtti.
 
İtalya`dan ithal edilen bu ilacın 6 aydır piyasada olmadığını ve hastaların bulamadığından perişan durumda olduklarını dile getiren Alaattin Durmuş, "Bu ilaç Sağlık Bakanlığı ile ithalatçı firma arasındaki fiyat anlaşmazlığından getirilmiyor. Normal fiyatı 38 TL olan ilacı zor durumda olan kanser hastaları karaborsadan 200-400 TL`ye almak zorunda kalıyor." şeklinde konuştu. 
Kanser hastaları için hayati öneme sahip olan bu ilaç sorunu için 20 gün önce Başbakanlığa müracaat ettiğini ancak bir cevap alamadığını söyleyen Durmuş, bu sorunun acilen çözülmesi gerektiğini belirtti. 
 
Normalde kanser hastalarına ücretsiz verilen elzem ilaçların parayla bile bulunamadığını ve her Kemoterapi küründe 4 şişe lazım olduğunu söyleyen Durmuş, İstanbul Çapa`ya tekrar gidip 2 ay Kemoterapi, 2 ayda Radyoterapi göreceğini belirterek, tüm kanser hastaları adına yetkililerden bu soruna çözüm bulunmasını istedi. 
 
Veysi Demir - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir