• DOLAR 32.597
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.522
  • ...
Başbakan Vanlılara Yardım Vaadinde Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA -  Mevcut kanunun emekli aylığı bağlanması için 5 yıl sigortalılık istediğini söyleyen Erdoğan, yapılan yeni düzenlemeyle 30 gün sigortalı olanlara maaş bağlanacağını belirtti. Erdoğan, depremde hayatını kaybeden 66 öğretmenden sadece 4’ünün yakınlarına aylık bağlanabilirken, yeni düzenlemeyle 66 öğretmenin tamamının ailelerine aylık bağlanmasını mümkün hale getirdiklerini ifade etti.
 
AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, Van depreminin ardından hayata geçirilen tedbirleri anlatarak, depremde yaralanan ve sakat kalanlara ortez ve protezlerin ücretsiz verileceğini aktardı. Enerji Bakanlığı’nın depremzedelerin elektrik borçlarını 1 yıl süreyle ertelediğinin altını çizen Erdoğan, “24 ay vadeli 100 bin lira verilecek. Acil destek kredisinin vadelerini uzattık. 6 ay değil 1 yıl geri ödemesiz 3 yıl vadeli 100 bin liralık sıfır faizli kredi veriyoruz. Depremden zarar görsün görmesin esnaflara sıfır faizle 1 yıl geri ödemesiz 3 yıl vadeli 30 bin lira kredi vereceğiz.” diye konuştu.
 
KILIÇDAROĞLU’NA `ERÇİŞ İL OLSUN` ELEŞTİRİSİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erciş il olmalıdır açıklamalarını da eleştiren Erdoğan, şunları söyledi: "Ana muhalefet partisi Erciş il olmalıdır diyor. Erciş il olduğu zaman ne kazanacak bunu düşünmüyor. Popülist yaklaşımla biz sizi il yapacağız diyor. Daha önce biz sizi il yapacağız diyenlerin yaptıkları illerin halini görüyoruz. Böyle kolaycılık olmaz böyle popülizm olmaz. Ağzı olan konuşuyor. Bunu depremzede de bize söylüyor."
 
AFET BÖLGESİ AÇIKLAMASI VE BDP’Lİ BELEDİYELER
Başka bir partinin de Van’ın afet bölgesi ilan dilsin dediğini hatırlatan Erdoğan, “Sorun afet bölgesi nedir bilmez. Afet bölgesi ilan ettiğinizde orada inşaat yapamazsınız. Bir çivi dahi çıkamazsınız. Ama amaç başka. Afet bölgesi olunca belediyelere para aktarılacak ya o para geldiği zaman ondan da ne yapılacağını biliyorsunuz işte. Şu anda Van merkez beledeyinin yaptığı çalışmaları görüyoruz. Sadece popülizm ideooljik yaklaşım tarzıyla belediyenin imkanları oralarda kullanılıyor. Biz bütün bunları bir kenara bırakıp ne yapacağız ona bakmamız lazım.” dedi.
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir