• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır'da kanser danışma kurulu toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından dünyada ve ülkede sıklığı gittikçe artan kanserin önlenmesine yönelik tedbirlerin alınmasını amaçlayan Kanser Danışma Kurulunun 2015 yılı 1. Toplantısı yapıldı.

Yenişehir Sağlık Müdürlüğü Toplantı ve Konferans salonunda düzenlenen toplantı, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı ve İl Kanser Danışma Kurulu Başkanı Doktor İnci Sobi Yavaş’ın başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıya tüm özel ve kamu sağlık kuruluşlarının yöneticileri ve hastanelerin görevlendirdiği hekimler ile tüm merkez ve ilçe Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimleri katılımıyla gerçekleşti.

Toplantı, İl Kanser Danışma Kurulu Üyesi ve Aktif Kanser Kayıt Hekimi Doktor Ferat Üngür‘ün sunumu ile başladı.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından yürütülen toplum tabanlı Ulusal Tarama Standartları doğrultusunda Meme, Serviks (Rahim Ağzı), Kolorektal kanser taramalarının daha etkin yapılması ile ilgili kurul üyeleriyle bilgi alışverişinde bulunuldu.

Diyarbakır’da Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi(KETEM) ve Aile Sağlığı Merkezlerinde yürütülen Meme, Serviks (Rahim Ağzı), Kolorektal (Kalın Bağırsak)taramaları konularında üyelere bilgi verildi.

KETEM faaliyetleri ve sağlık çalışanlarının kanser konusunda eğitilmesi ve toplumsal duyarlılığın artırılması için öneriler sunuldu.

Diyarbakır’da 16 Mart 2015 tarihinde Valilik Himayesinde Diyarbakır Halk sağlığı Müdürlüğü bünyesinde başlatılan Kadın Sağlığı Eğitim Projesi ile halka Kansere yönelik farkındalık yaratmak ve Kanser Taramalarını yaptırmalarını sağlama konusunda neler yapılabileceği konusunda konuşuldu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir