• DOLAR 32.548
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2431.536
  • ...
İdam sehpaları direnişi durduramaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı STK`lar, Mısır`ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile beraber 106 kişiye idam kararı verilmesini, yaptığı basın açıklamasıyla telin etti.

Gaziantep Balıklı parkında bir araya gelen sendika üyelerinin protesto eylemine, çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar da katıldı.

Sık sık ‘Âlimler birleşsin, zalimler yok olsun`, ‘İhvana selam direnişe devam`,  ‘İslami hareket engellenemez`, Birleşmiş milletler, Birleşmiş zalimler` sloganları atan grup, “Darbeci mahkemenin kararları hükümsüzdür” sloganları atıldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, “Mursi`ye ve Mısır halkına karşı verilin haksız, hukuksuz kararları ve alçakça saldırıları, despotizmi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.”dedi.

Katil Sisi`yi lanetlemek ve darbeci mahkemelerin kararlarını protesto etmek için toplandıklarını belirten Gök, Mursi`ye ve Mısır halkına karşı veriline haksız, hukuksuz kararları ve alçakça saldırıları, despotizmi şiddetle kınıyor ve lanetlediklerini, idam kararlarının Mısır`daki vahşetin tescili olduğunu söyledi.

“Haklı olanları cezalar susturamaz”

Mısır halkının izzetli duruşunu ve iradesini cezalar ile teslim alınamayacağını ifade eden Gök, “Haklı olanları cezalar susturamaz, gerçekleri darbeciler örtemez. İspat edilmiş tek suç bulunmazken milletin seçtikleri yargılanamaz. Siyasi kararlarla özgür düşünce esir alınamaz. Baskı, dayatma, idam sehpaları direnişi durduramaz. Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir.” ifadeleri kullanıldı.

 “Batının sadece kirli yüzü değil doğasındaki küfrü de bir kez daha ortaya çıktı”

Son hukuksuz karar ve Batı`nın sessizliği dünya sisteminin nasıl adaletsiz olduğuna ışık tuttuğuna dikkat çeken Gök, “Haksız hukuksuz kararlar karşısında sessiz kalan, darbecilere örtülü ve açık destek veren emperyalizmin kanlı yüzünü bir kez daha deşifre etti. Batının sadece kirli yüzü değil doğasındaki küfrü de bir kez daha ortaya çıktı. Bunlar tüm değerlerimize savaş açan kapitalist cinayet şebekesidir. Hepsini kınıyor, lanetliyoruz.” diyerek tepki gösterdi.

“Mahkeme-i Kübra`da hesabını vereceksin”

Son kararı verecek Mısır müftüsüne de seslenen Gök, Ey Müftü! Hukuki, insani, ahlaki ve vicdani olmayan bu kararı onaylama diyerek, “Darbecilerin suçuna ortak olma. Zulme geçit verme. Aksi halde vicdan azabından kurtulamayacaksın. Vicdan azabından kurtulsan Allah`ın gazabından kurtulamayacaksın. Mahkeme-i Kübra`da hesabını vereceksin. Kararı onaylarsan 800 bine aşkın üyemizle birlikte iki elimiz yakanda olacaktır.”diyerek seslendi.

 “Batı`dan medet umma devri bitmiştir”

Ey Ümmet, yeter artık ayağa kalk ve kardeşlerine sahip çık diyerek Müslümanlara seslenen Gök, “. Siyonistlere, emperyalistlere, diktatörlere, darbecilere dur deme vaktidir. Bizim için, Ümmet için direnen kardeşlerimizin yanında, kapitalist barbarların karşısında durma vaktidir. Batı`dan medet umma devri bitmiştir. BM`den adalet bekleme devri kapanmıştır. Diktatörlerden aman bekleme devri sona ermiştir. İnsanlık öyle ses vermeli ki utanç verici, insanlık dışı, insanlık ayıbı karar kaldırılsın. Hukuki ölçütü olmayan insanlık kriterlerine uymayan, İslami hükümlerle bağdaşmayan bu karar iptal edilsin.”çağrısında bulundu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir