• DOLAR 32.509
  • EURO 34.947
  • ALTIN 2439.223
  • ...
Alman polisinden Müslüman mültecilere işkence
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya'nın Hannover Başsavcılığı, karakolda mültecilere işkence yaptığı gerekçesiyle bir polis hakkında soruşturma başlattı. Alman birinci televizyon kanalı ARD'ye bağlı NDR tarafından yapılan araştırmalarda, hücrelere kapatılan mültecilere defalarca işkence yapıldığı belirlendi.

Polisin mültecilere işkence yaptığı vak'alardan birinde 19 yaşındaki Afganistanlı bir mültecinin boğazı sıkılarak ve elleri bağlı olduğu halde karakol koridorlarında sürüklenerek işkence gördüğü bildirildi. Polis, sözkonusu kişiyi pasaportsuz sokaklarda gezdiği için şüphelendiğinden gözaltına almış.

Bir başka olayda yine 19 yaşındaki Faslı bir genç mülteci, üzerinde uyuşturucu bulunduğu gerekçesiyle hücreye hapsedildi. Mülteci başvurularında 'tahammül statüsü' (Duldungsstatus) adı verilen bir oturuma sahip olduğu belirtilen Faslı mülteciye, bu statüsünden dolayı hakaret edilerek, yemesi için çürümüş domuz eti kıyması çiğ olarak verilmiş. NDR'in bildirdiğine göre bu işkenceler yapıldığı sırada bir polis tarafından mültecilerin resimleri çekilerek, internette yayınlandı.

Hakkında soruşturma başlatılan polis memurunun 'WhatsApp' yoluyla internet üzerinden meslektaşlarına övünerek anlattığı ve cep telefonuyla çektiği resmi de gönderdiği bildirildi. Resimde iki polisin çizmeleri ve gerisinde elleri bağlı ve kötü bir pozisyondaki mültecinin yüzünde acı çektiğini ifade eden görüntü bulunuyor.

Polis memurunun çalıştığı karakolda ve evinde yapılan aramalarda, aleyhinde delil teşkil edebilecek malzeme bulunarak Başsavcılık tarafından el konuldu. Başsavcı Thomas Klinge, olayın hassasiyeti gözönüne alınarak, çalışmaları hızlandırdıklarını bildirdi. Hannover Federal Polis Müdürlüğü ise olay hakkında basının yönelttiği soruları cevapsız bıraktı. Polis sözcülüğü, teşkilatın olayın aydınlanması konusunda büyük bir ilgi duyduğunu belirtti.

Kaynak: Dünyabülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir