• DOLAR 32.504
  • EURO 34.584
  • ALTIN 2476.785
  • ...
"İdam kararı Mursi`nin şahsında Mısır halkına ihanettir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısırın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Dünya Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el- Karadavi başta olmak üzere çok sayıda İhvan-ı Müslimin üyesine verilen idam kararları Muş Alparslan Üniversitesi öğrenci toplulukları tarafından kınandı.

Üniversite kampüsü girişinde yapılan basın açıklamasını, öğrenciler adına Mehmet İçen okudu.

Halkın özgür iradesiyle seçilen Muhammed Mursi`nin askeri darbe ile iktidardan uzaklaştırıldığını söyleyen İçen, “Asrın Firavun`u olan Hüsnü Mübarek adlı diktatöre karşı mustazaf halkın kıyamı sonuç getirdi. Çok kısa bir zaman içerisinde Çağdaş Firavun Hüsnü Mübarek ve ekibi tasfiye edilerek yapılan seçim ile oyların yüzde 52`sini alan Müslüman Kardeşlere bağlı Özgürlük ve Adalet Partisi adayı Muhammed Mursi kazandı. Ancak bu tarihi hezimeti kabullenmeyen eski düzen taraftarları ve emperyalist devletlerin kışkırtmasıyla hareket eden Mısır ordusu, bir askeri darbe ile halkın özgür iradesiyle seçilen Muhammed Mursi`yi iktidardan uzaklaştırdı.” dedi.

İçen, Amerika ve İsrail ile birlikte Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Suudi Arabistan gibi kukla yönetimlerin de desteği ile işbirlikçi Sisi ve onun cübbeli cellatlarının Mısır devriminin sembol isimlerine idam cezaları verdiğini vurguladı.

“Modern dünyada Müslümanlara yer görünmemektedir”

Verilen idamların Mursi`nin şahsında Mısır halkının iradesine karşı işlenen büyük bir zulüm ve ihanet olduğunu söyleyen İçen, “Bundan sonra özellikle bu zulümlere karşı üç maymunu oynayan Batı başta olmak üzere hiç kimse Müslümanlara demokrasinin faziletlerini (!) anlatma ahlaksızlığını sergilememeli, demokrat geçinenlerin nasıl da ahlaksızca ikiyüzlü davrandıkları artık tüm insanlık tarafından görülmelidir.” ifadelerini kullandı.

İçen, “Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri olarak buradan demokrasiyi ve insan haklarını çirkin yüzlerini örtmek için birer maskeden ibaret görenlere soruyoruz: Hani demokrasi tahammül rejimi idi? Hani demokrasi tolerans rejimi idi? Şu anlaşılmıştır ki emperyalist Batının gözünde demokrasi tek şartla geçerlidir. O da demokrasilerde seçimleri Müslümanların kazanmaması şartı ile. Mursi ve dava arkadaşlarına verilen idam cezası ile despot zalimlerin gönüllerince at koşturduğu modern dünyada Müslümanlara yer görünmemektedir.” dedi.

Son olarak İçen, özelde Mısır`daki genelde İslam coğrafyasındaki tüm Müslüman toplulukları ümmet olmanın şuuru ile hareket etmeye davet etti.      (Mustafa Bikeç/ Sezer Özer-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir