• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2306.74
  • ...
Yapıcıoğlu: İslami muhalefet boşluğunu doldurmak için yola çıktık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR`ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu,  Meclisteki en büyük eksiklik olan İslami muhalefet boşluğunu doldurmak için yola çıktıklarını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır`ı gezip halkın sorunlarını dinleyen Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu`nun bu seferki durağı Bismil ilçesine bağlı köyler oldu.

Ambar, Mirzabey (Mirzabega) Kavuşak(Şkéra) ve Kurudere (Sadiyé) köylerini ziyaret eden Yapıcıoğlu`na HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdulsamed Yalçın, HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez ve Bismil ilçe teşkilatından isimler katıldı.

Ambar köyü girişinde karşılanan Yapıcıoğlu, miniklerin kendisine verdiği bir demet çiçeği kabul ederek çocukların ellerinden öptü. Esnafları ziyaret eden Yapıcıoğlu, kahvehanelerde köy halkıyla bir araya gelerek, halkın sıkıntılarını ve beklentilerini dinledi.

“Elektrik kabloları 1984 yılından bu yana hiç değişmedi”

Köy halkı Yapıcıoğlu`na, yeni getirilen Büyükşehir Yasasıyla hiçbir hizmet göremediğini anlattı. Alt yapıdan üst yapıya kadar hiçbir hizmet göremediklerini ifade eden Kurudere köy halkı elektrik sorunlarının çok fazla olduğunu dile getirdi. Elektrik kablolarının bile 1984 yılından bu yana değişmediğini sürekli yama şeklinde ek kablolarla geçiştirildiğini söyleyen vatandaşlar sürekli kesilen elektriklerinden yakındılar.

Köylerin Büyükşehir Yasasıyla mahalle olduğunu ve buraların hizmet göremediğini söyleyen Yapıcıoğlu, “Şehirler bile köye döndü resmen. Kimse hizmet yapmıyor. Daha önce bir eksiğiniz olsa Köy Hizmetlerinden isteyebiliyordunuz ama artık o da yok. Geçenlerde Ergani`ye gittik çok büyük köyler vardı ancak hiç birine hizmet yapılmıyor.”dedi.

“HÜDA PAR kurulmadan önce halk 2 parti arasında sıkışıp kalmıştı”

Meclise gitmelerin durumunda halkın sıkıntılarının giderilmesi için çalışacaklarını ifade eden Yapıcıoğlu şunları dile getirdi:  “Bölgede aslında HÜDA PAR kuruluncaya kadar 2 parti vardı. Diğerlerinin bölgede ne bir varlıkları ne de bir iddiaları var.  Belki HÜDA PAR`ın ortaya çıkışının en önemli sebeplerinden bir tanesi de buydu.  İnsanlar 2 partiye mecbur kalmıştı. Birine kızan öbürüne gidiyordu, kızan tekrar geri geliyordu. Gidecek başka bir yeri yoktu. HÜDA PAR çıkınca 3`üncü bir alternatif çıktı. Yani biz görüyoruz ki millet, hem Hükümeti kuran partiden hem de burada yerel yönetimi elinde bulunduran partiden şikâyetçi.  Fakat başka bir alternatifleri olmadıkları için bu şikâyetleri bir işe yaramıyordu.”

“Mecliste İslami muhalefet boşluğu var”

Mecliste bir İslami muhalefet boşluğu olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu şu değerlendirmede bulundu: “Mecliste 4 tane parti var. Bir tanesi iktidarda, 3 tanesi muhalefet partisi.  Bunlardan hiçbiri muhalefet ederken çıkan kanunların yapılan uygulamaların İslam`a uygun olup olmadığına bakmıyorlar. Hatta bir misal vereyim; Birkaç sene önce örtü okullarda yasaktı. Hükümet bir yönetmelik değişikliği yaparak İmam Hatip liselerinde ve düz liselerdeki sadece Kur'an-ı Kerim ile siyer derslerinde başörtüsünü serbest bıraktı, diğerlerinde ise yasak. Biz de bağırdık-çağırdık ve şöyle dedik: ‘Siz biliyorsunuz ve yıllardır söylüyorsunuz. Örtü Allah`ın emri ve bu insanlar da bunun için örtünüyorlar. Öyleyse örtünme emrinin ne zaman başlayacağı ve kimin muhatap olduğunu da din ile âlimler söyler. Âlimlerimiz de örtünme emrinin buluğ ile başladığını söylüyorlar. Lise ne zaman bitiyor. 18 yaşında bitiyor. Yani bir kişi 18 yaşına kadar örtünemez ve sadece İmam Hatipliler örtünür deniliyor. Allah`ın bu emrine karşı örtünme yaşını 5-6 sene erteleme hakkını nerden buluyorlar. Ama biz burada söylediğimiz için sesimiz Ankara`ya gitmiyor. Bu kısmi serbestliğe bile diğer muhalefet partileri itiraz etti. O insan 6 yaşındaki çocuğunu bale kursuna götürdüğünde veya 12-13 yaşındaki çocuğunu kız erkek karışık bir yere götürdüğünde kimse onun küçük yaşta olduğunu söylemiyor. ” ifadelerini kullandı.

“Bir yandan barış diyeceksin diğer yandan Molotoflarla kendi halkının dükkânını yıkacaksın”

İsim vermeden HDP`nin çelişkilerine dikkat çeken Yapıcıoğlu, “Bir yandan barış diyeceksin diğer yandan elinde taşlarla molotoflarlar kendi halkının dükkânını yakıp yıkacaksın. Çatıştığın Devlet ile barış isteyeceksin. 100 yıl önce yaşanan olaylardan dolayı Ermenilerden özür dileyeceksin. Öbür tarafta senin gibi düşünmeyen insanların düşman olduğunu söyleyeceksin. Gençlerin kalbini kin ile dolduracaksın. Birbirlerine karşı kışkırtacaksın. Bu barışseverlik değildir. ”diye konuştu.

“ Devletin yanlışlarından dönmesi lazım”

Siyaset ile uğraşan insanın arkasındaki desteğin halk desteği olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, "Eğer halk bazı şeylere itiraz ederse onlar da yaptıklarını gözden geçirmek zorunda kalacaklar. Bunun başka bir çıkar yolu yok. Mutlaka bu meselenin halledilmesi lazım. Bölgeye huzurun gelmesi lazım. Devletin yanlışlarından dönmesi lazım. Allah, insana ne hak vermişse ne eksik ne fazla bir şekilde hakların verilmesi lazım. Allah ırklara özel hak çıkarmamış. Herkese eşit hak vermiş. Almanya`daki Türk için ne istiyorsan buradaki Kürt için de bunu tanıyacaksın.”şeklinde konuştu

Ziyaretleri sırasında Mirzabey köyündeki Mehmet Emin Çiçekliyüz isimli hastaya geçmiş olsun dileklerinde bulunan Yapıcıoğlu, Bismil merkezde olan bir düğün törenine katılarak evlenecek çifte mutluluklar diledi. (İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir