• DOLAR 32.495
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2434.01
  • ...
Eğitim Bir-Sen`den Mısır`daki idam kararlarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen), Mısır`ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin de aralarında bulunduğu 106 kişiye idam kararı verilmesine tepki gösterdi.

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş tarafından yapılan yazılı açıklamada, idam kararlarının, tüm insanlığın vicdanını kararttığına dikkat çekildi.

Uluslararası kamuoyunun bu karara tepki vermesi gerektiğinin kaydedildiği açıklamada, “Mısır halkının oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 106 kişinin idam kararının alınmasında İsrail kuklası darbeci Sisi ile iş birliği yapanlarla cuntacı batılı ülkelerin de sorumluluğu vardır. Söz konusu ülkeler, hatalarını telafi etmek, insanlığın gözünde yok olan itibarlarını kurtarmak adına idam kararlarının uygulanmaması için çaba sarf etmelidir. Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği gibi uluslararası kuruluşlar da idam kararlarının uygulanmaması için insanlığın beklediği adımları atmalıdır. Bu karar darbeci zihniyetin zalimliğini tescilleyen bir karardır.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir