• DOLAR 32.537
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2436.59
  • ...
Mahalleliden kendi adlarına asılan HDP pankartına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haziran'da yapılacak 25. dönem milletvekili seçimleri çalışmaları için halkın oylarına talip olan partiler, seçim propagandalarını yapmaya devam ediyor. Şanlıurfa`da mahallelilerden habersiz sözde mahalle sakinleri adına HDP lehine asılan bir pankart, mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Söz konusu pankartta yer alan sözler ile HDP`li belediyelerin icraatları arasındaki tezat ise dikkat çekiyor.

Eyyubiye ilçesine bağlı Muradiye mahallesinde Ümit sokağa asılan pankartta ‘Bu sokakta HDP dışında başka bir parti gelip bizden oy istemesin. Çünkü HDP çalmayan, çırpmayan, yalan söylemeyen tek partidir.` denilmesine tepki gösteren mahalle sakinleri, söz konusu pankartla tüm mahalle sakinlerinin HDP`liymiş gibi gösterilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Söz konusu pankartın kendilerini temsil etmediğini belirten İ. H. B. “Bu mahalle kimsenin tapulu malı değildir. Bir de bu insanlar özgürlükten, demokrasiden, demokratik haklardan bahsediyorlar sonra da bu şekilde pankartlar asarak halkın sesini kısmaya kalkıyorlar. Yani dediğim gibi bu kabul edilebilir bir durum değildir. Herkes seçim çalışmasını istediği yerde rahatça yapmalıdır. Bu şekilde insanların baskı altına alınmasını kabul etmiyorum.” diye konuştu.

Pankarttaki çalmayan, çırpmayan, yalan söylemeyen tek parti HDP`dir sözünü değerlendiren B.,“Önemli olan bir partinin kendisinin doğru olduğunu söylemesi değil hangi partinin doğru veya iyi olduğuna halkın karar vermesidir. Biz tüm partileri takip ediyoruz kimin ne vaat ettiğini, ne konuştuğunu iyi biliyoruz. Dünya artık küçülmüş insanlar kimin ne olduğunu iyi biliyorlar.” şeklinde konuştu.

İkamet ettikleri mahallede her türlü düşünceye ait insanın olduğunu ifade eden M. B. ise, “Biz bu pankartı kabul etmiyoruz. Belki onları seven olabilir ama onları sevmeyen birçok insan da var. Doğruluğa gelince ben onların hiçbir doğrusunu görmedim ki. Bunlar hangi bölgede hâkim olmuşlarsa o bölgede halkın huzurunu kaçırmışlardır.” diye konuştu.

HDP`nin eşcinsel bir şahsı aday göstermesini eleştiren B. , Kürt halkı namusuna düşkün bir millet olduğundan dolayı ahlaki olmayan bir politika yürüten bu partiye oy vereceğini düşünmediğini belirtti.

Mahallelerine asılan pankartın kendilerini temsil etmediğini belirten M. G. ise, pankarttaki yazılara tepki göstererek seçim zamanında silah zoruyla insanların oyunu elinden alan insanların kendilerini tek doğru olarak göstermesini manidar bulduğunu söyledi.

Öte yandan HDP/DBP belediyelerinin kazandığı ilçelerdeki icraatlar, halkta bir algı oluşturmaya yönelik olduğu tahmin edilen pankarttaki yazıyı yalanlıyor. Seçim çalışmalarının sıklaştığı bu zaman diliminde ziyaret edilen esnaf, HDP`li belediyelerin hizmetinden memnun olmadığını söylüyor. Halk, özellikle HDP`li belediyelerin olduğu ilçelerde sokakların çok bozuk olduğu ve temizliğin yapılmamasından şikâyetçi oluyor.

Belediye temizlik işçilerinin sadece çöp bidonlarındaki çöpü aldıkları belirtilirken ara sokaklarda birçok çöp ve yıkıntı temizlenmeyi bekliyor. Ayrıca, sokak aralarında oluşan toz yığınından dolayı özellikle yaz aylarında halk, tozdan dolayı pencerelerini açamıyor.

Viranşehir'in büyük bir bölümü hayvancılık ile uğraşmasına rağmen ilçede bulunan mezbahanın hem yetersiz ve hem de çok sağlıksız olması beraberinde ciddi sorun oluştururken ilçe merkezinde besicilik yapılması mahalleleri kokudan geçilmez hale getiriyor. İlçe merkezinde bulunan canlı hayvan pazarı ise ilçe dışına çıkarılmayı bekliyor.  (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir