• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Hasankeyf'e turist akını başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan Ilısu Barajı’nın tamamlanmasıyla beraber sulara gömülecek olan tarihi antik kent Hasankeyf,  havaların ısınmasıyla birlikte binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğruyor.

Tarihi Hasankeyf ‘in sular altında kalmadan önce son bir kez olsun görmek isteyen yerli ve yabancı turistler, bu yıl ilçeye adeta akın ettiler.

Çoğunluğunu yabancı turistlerin oluşturduğu ziyaretçiler, Hasankeyf’e hayran kaldıklarını, böyle tarihi bir yerleşim yerinin sular altında kalacak olmasının kendilerini derinden üzdüğünü belirttiler.

Son bir kez de olsa bu güzel ilçeyi ziyaret etmek istediklerini söyleyen ziyaretçiler, tarihi dokudan etkilendiklerini söylediler.

Sezon boyunca Hasankeyf’e gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin rahat bir şekilde gezebilmeleri ve dinlenebilmeleri için bir takım düzenlemeler yaptıklarını söyleyen Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, amaçlarının yerli ve yabancı turistlerin geldikleri Hasankeyf'in tarihi yerlerini görmesini sağlamak olduğunu belirtti.

Hasankeyf ilçesinin turizmde en hareketli zamanını yaşadığını vurgulayan Ayca, “Havaların ısınmasıyla birlikte yerli ve yabancı çok sayıda turistlerimizi ilçemizde ağırlıyoruz. Özellikle hafta sonları çok ciddi bir yoğunluk oluşuyor. Bazen var olan mekânların yetersiz kaldığını görüyoruz. Kalenin kapalı olması ziyaretçileri olumsuz etkiliyor ama yine de ciddi bir hareketlilik söz konusudur. Bu yoğunluğun önümüzdeki günlerde daha çok devam etmesini bekliyoruz. Turistler, buradaki tarihi yerleri gezdiğinde çok etkilendiklerini dile getiriyorlar.” dedi.

Turist sezonunun açılmasıyla çok sayıda seyyar satıcı ve esnafta işlerinde iyileşme olduğunu belirterek memnuniyetini dile getirdiler. (M. Fatih Akgül-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir