• DOLAR 32.598
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2404.927
  • ...
`İdam kararı Mısır`da anayasanın yürürlükte olmadığının kanıtıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Diyarbakır`a gelen Müslüman Kardeşler Eski Parlamento Üyesi Üsame Câdo, Mısır`da yaşanan gelişmelerle ilgili İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) konuştu.

Câdo, cunta mahkemeleri tarafından Mısır`ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve birçok İhvan-ı Müslimin üyesine idam kararı verilmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

“Bu hükümler Mısır`ın istikrarını bozacaktır”

İdam kararlarının, Mısır`da anayasanın yürürlükte olmadığını kanıtladığına değinen Câdo, “Başından beri söylüyoruz ki, bu tür hükümler fayda sağlamayacaktır ve bunlar, Mısır`ın istikrarını bozacaktır. Bunlar, Mısır`da anayasanın yürürlükte olmadığının bir ispatıdır. Bu tür hükümler, devrimci gençlerin ayaklanıp bir daha Mısır`ı özgürlükler diyarına dönüştürmesine yardımcı olacaktır.” dedi.

“Mısır halkı idam kararlarına karşı tepkilidir”

Mısır halkının idam kararlarına karşı tepkili olduğunu dile getiren Câdo, şunları kaydetti:

“İhvan, şu ana kadar kendi meşruiyeti ve halkın özgürlüğü için dayanıyor. Meydanlardaki gösterilerde de bunu ifade etti. Halk tarafından kanlı darbeye karşı bir uyanış görülüyor. Mısır`ın şu an içerisinde bulunduğu ekonomik kriz, kendi seçtikleri cumhurbaşkanı ve onunla birlikte Dünya Âlimler Birliği başkanının idam kararı halkın tepkisini çekmekte ve halkta bir uyanışa sebep olmaktadır.”

“Mısır`da firavun bitmedi saklanıyordu”

Mısır`da firavunların hiçbir zaman bitmediğini, çeşitli sebeplerle tekrar tarih sahnesine çıktıklarını aktaran Câdo, “Mısır`da firavun bitmedi, bilakis saklanıyordu. Sadece bir kez daha askeriyle birlikte sahaya çıktı. Benim Mısır halkına söylemek istediğim, Resulullah`ın Ammar ailesine dediği gibi sabredin. Biz, çocuklarımızla, büyüklerimizle başladığımız davada yolumuza devam edeceğiz. İslam ümmetine, gençlerimize, bayanlarımıza güveniyoruz. Birçok üyemiz göz altılarına, işkencelere rağmen yılmadılar, umutsuzluğa kapılmadılar. Onlar, Mısır`ın umududurlar. Çok iyi biliyoruz ki, zulüm devleti fanidir, özgürlükler devleti ise bakidir.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir