• DOLAR 32.509
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2433.84
  • ...
Şanlıurfa'da ilk kez yapılan ameliyat başarılı geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Kliniği'nde orta kulak kolesteatomu nedeniyle her iki kulağı daha önce opere edilmiş ve ileri derecede işitme kaybı bulunan hastaya BAHA (Kemiğe İmplante Edilen İşitme Sistemi) takıldı. 

Özellikle orta kulak ve dış kulak problemi nedeniyle işitme kaybı olan ve normal işitme cihazlarının yetersiz kaldığı hastalarda, doğuştan her iki kulak kepçesi ve dış kulak yolu olmayan hastalarda daha ileri teknolojiye sahip kemiğe implante edilen işitme cihazları takılması gerekiyor. Kemiğe implante edilen işitme cihazı, ilk kez yapılan cerrahi teknikle tek seansta başarılı bir operasyonla Melik Reyhan Kaya isimli hastaya takıldı.

Konu ile ilgili Op. Dr. Ferhat Korkmaz, “Kemiğe implante edilen işitme cihazı iki parçadan oluşmaktadır. Birinci kısım, ameliyathane şartlarında şakak kemiğine yerleştirilmekte, ikinci kısım ise hasta iyileştikten bir ay sonra poliklinik ortamında takılmaktadır. Takılan cihaz sayesinde ses, kemik yoluyla doğrudan iç kulağa iletildiğinden hastaların daha net ve daha iyi duyması sağlanmış olacaktır.  Bununla beraber her türlü kulak cerrahisi, burun ameliyatları, baş-boyun ve larenks iyi ve kötü huylu tümör cerrahileri hastanemizde yapılmaktadır. Hastaların dış merkeze sevkleri durma noktasına geldi ve hastaların mağduriyetleri de böylece engellenmiş oldu.” dedi.       (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir