• DOLAR 32.593
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2501.442
  • ...
Epilepsi hastası ve görme engelli çocuk yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Aydınlıkevler Mahallesi 1207 Sokakta ikamet eden Mehmet ve Leyla Bilge çiftinin iki çocuğundan ilki olan ve doğuştan epilepsi hastası, zihinsel ve görme engelli 2 buçuk yaşındaki Efrahim Bilge, yetkililerin ve hayırseverlerin kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Anne Leyla Şirin, çocuğu Efrahim`in doğuştan epilepsi hastası, zihinsel engelli ve bir gözünün görmediğini belirterek, çocuğunun Batman`da tedavisinin yapılamadığını ve kendisine, oğlunun tedavi  için İstanbul`a götürülmesi gerektiğini söylediklerini belirtti.

Yeşilkartlı olduklarını ve maddi imkânlarının olmaması yüzünden çocuğunu İstanbul`a götürüp tedavi ettiremediklerini ifade eden anne, yetkililerin ve hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.

Bir iş kurmak  için devletten 4 bin liralık mikro kredi borç aldıklarını, ama maddi imkânsızlıktan dolayı bu parayı da çocuğunun tedavisi için harcadıklarını vurgulayan anne Şirin, eşinin işsiz olduğunu ve  kirada oturduklarının  dile getirdi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurmalarına rağmen bir türlü yardım alamadıklarını ileri süren Şirin, geçimlerini çevredeki komşu ve yakın akrabaları sayesinde yapabildiklerini ifade etti.

“Lütfen bize yardım edin”

Yaşadıkları sıkıntıları anlatan anne Şirin,  “Çocuğum 2 buçuk yaşındadır. Çocuğum, hem görme engelli, hem epilepsi ve hem de zihinsel engellidir. Yeşilkartlı olduğumuzdan dolayı çocuğumu buradaki hastanelerde tedavi ettiremiyoruz. Bizi tedavi için İstanbul`a gönderiyorlar. Eşim de işsiz olduğu için tedaviyi yaptıramıyoruz. Cumhurbaşkanından, Başbakandan ve hayırseverlerden rica ediyorum, lütfen bize yardım edin. Sosyal yardımlaşmaya başvurdum ama, oradan yardım alamadım. Kirada oturuyoruz ve bize sadece yakın akrabalarımız ve komşularımız yardımcı oluyorlar. 20 bin lira da borcumuz var. 4 bin lira mikro krediden para aldık  bir iş kurmak için, ama onu da yapamadık. Bu sefer o parayı çocuğumuzun tedavisine harcadık. Şu anda o parayı da ödeyemiyoruz.” şeklinde konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir