• DOLAR 32.381
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2326.93
  • ...
Avrupa Âlimler Birliği 9. İstişare Toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Âlimler Birliği heyeti 9. İstişare toplantısını Almanya`nın Hamburg kentindeki Vahdet Camiinde gerçekleştirdi. İlk on dakikası başına acık yapılan istişare toplantısı, Veysel Taktık Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Avrupa`daki Müslümanları bilinçlendirmek için kurulan Avrupa İslam Âlimler Birliği, Molla Abdulkadir Aydın`ın başkanlık yaptığı istişare toplantısında, Avrupa`daki Müslümanların dini eğitim sistemi, Nisan ayında yapılan Kutlu Doğum programları ve yaklaşmakta olan Ramazan ayı ile ilgili konular ele alındı.

Yaklaşık 7 saat süren toplantı sonrası bir basın açıklaması yapan Molla Abdulkadir Aydın, Avrupa`daki genel ve kültürel faaliyetlerin nasıl sürdürüleceğini, Avrupa`da İslam`ın daha iyi nasıl ifade edilebileceği, toplumun karşı karşıya olduğu sıkıntıların neler olduğunu ve bu sıkıntıların nasıl bertaraf edilmesi gerektiğinin istişare edildiğini ifade etti.

Aydın, açıklamasını şu cümlelerle sonlandırdı: "İnanıyorum ki bugün yapılan İstişare toplantısında alınan kararlar, genelde İslam ümmetine özelde de Avrupa`da yasayan Müslümanlara fayda sağlayacaktır. Bizler, Avrupa Âlimler Birliği heyeti olarak Müslümanların faydası için üzerimize düşen görevi hakkıyla yerine getirmek için inşallah çalışmalarımıza devam edeceğiz.”  (Aydın Kavalcı / Mahmut Balat – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir