• DOLAR 32.333
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2280.994
  • ...
Mescid-i Aksa`da gerginlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KUDÜS - Doğu Kudüs'te siyonist israil polisiyle Filistinliler arasında çıkan arbedede 2 polisin yaralandığı, 1 Filistinlinin gözaltına alındığı bildirildi.

Siyonist İsrail Kanal 10 Televizyonu'nun haberine göre, Yahudi yerleşimci bir grubun Mescid-i Aksa'ya girmesi sırasında çıkan çatışmalarda Filistinlilerin attığı taş nedeniyle 2 İsrail polisi yaralandı. İsrail polisinin gruba müdahalesi sırasında bir Filistinli gözaltına alındı.

Öte yandan isminin açıklanmasını istemeyen bir Mescid-i Aksa muhafızı, yaklaşık 150 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa'ya girerek buradaki Filistinli kadınlara sözlü ve fiziksel tacizde bulunduğunu ileri sürdü.

Bazı Yahudi gruplar bugün, "Kudüs günü" (Yom Yerushalayim) nedeniyle Mescid-i Aksa`ya girilmesi çağrısı yapmıştı. Yahudiler, 1967 savaşında Doğu Kudüs'ü işgal etmelerinin yıl dönümü olan 17 Mayıs'ı "Kudüs günü" olarak kutluyorlar. 

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor.

Aşırı sağcı Siyonist yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir