• DOLAR 32.491
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2435.322
  • ...
Mardin`deki STK`lar idamları kınayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`daki halkın oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanı Mursi ve diğer İhvan üyeleri hakkında darbe yönetimince verilen idam kararları Mardin'de kitlesel bir katılımla protesto edilecek.

Mardin STK Platformu, tutsak Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 106 arkadaşı hakkında darbe yönetimince verilen idam kararlarını kınamak üzere Pazartesi günü öğle namazına müteakip, Mardin Fuat Yağcı Camii avlusunda bir araya geliyor.

Mardin STK Platformu Başkanı Mustafa Aydın, yapılacak basın açıklamasıyla ilgili olarak, yakın süreçte Muhammed Mursi hakkında 20 yıl hapis cezası verildiğini hatırlatarak şöyle devam etti; “Yakın zamanda verilen hapis cezasının üzerinden çok geçmeden Mursi ve arkadaşları hakkında idam kararı veriliyor. Bu karardan, darbeci Sisi ve hükumetinin tasmasının biraz daha sıkıldığı anlaşılıyor. Mursi ve arkadaşları hakkında verilen idam kararları yetmiyor, Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el Kardavi de idam listesine ekleniyor. Tarih kitapları; İbrahimlerin Nemrutlara, Musaların Firavunlara had bildirdiği belgelerle doludur. Gün, Firavunlara karşı sesini yükseltmenin günüdür. Bu vesileyle darbeci Sisi`yi, onun oyuncağı haline gelmiş Mısır mahkemelerini ve Mısır`da olup bitenlere gözünü kulağını tıkayan bütün uluslararası güçleri kınamanın günüdür. Mardin halkı olarak, İhvan-ı Müslim`in başta olmak üzere direnen Mısır halkının yanında olduğumuzu ilan etmek üzere Mardin Fuat Yağcı Camisinin avlusundan sesimizi hep birlikte duyuracağız.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir