• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Ordusu `Saf Değiştiren Askerlerle Çarpıştı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İnsan hakları savunucularının ilettiği, ancak bağımsız kaynaklarca doğrulanmamış bilgilere göre, Suriye`nin güneyinde bir köyde güvenlik güçleri ile saf değiştiren askerler arasında çatışma çıktı.
 
En az 16 askerin ve bir o kadar da sivilin öldüğü söyleniyor.
İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Deraa bölgesindeki şiddet olaylarında sivillerin kontrol noktalarından açılan ateşte öldürüldüğünü söylüyor.
 
Bunun yanısıra Esad yönetimine başkaldırının merkezi konumundaki Humus kentinde de iki kişinin öldüğü haberleri geliyor.
 
Beşar Esad`ın üzerinde istifa etmesi yönündeki uluslararası baskılar giderek artıyor.
 
Ürdün Kralı Abdullah, ``Beşar Esad`ın yerinde olsaydım istifa ederdim.`` dedi. Muhabirler, Kral Abdullah`ın Beşar Esad`a bu çağrıda bulunan ilk Arap lider olduğuna dikkat çekiyor.
 
Ürdün liderinin istifa çağrısı, Arap Birliği`nin Suriye`nin üyeliğini askıya alışını izliyor.
Suriye Dışişleri Bakanı Velid el Muallim, Arap Birliği`nin Suriye hükümetinin muhaliflerine karşı şiddet kullanması sebebiyle aldığı kararı "tehlikeli bir adım" olarak değerlendirdi.
 
Arap Birliği`nin kararının gayri meşru olduğunu söyleyen Muallim, bu adımın arkasında Amerika`nın bulunduğunu iddia etti.
Suriyeli Bakan, Şam`ın "sağlam duruşundan" taviz vermeyeceğini ve ülkesine karşı kurulan komploların başarısız olacağını açıkladı.
 
BBC
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir