• DOLAR 32.501
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2423.757
  • ...
Sason`da `Bilim Şenliği`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın Sason ilçesinde Karşıyaka Kız Yatılı Bölge Okulu Öğretmen ve Öğrencileri tarafından TÜBİTAK 4006 ‘Bilim Şenliği` düzenlendi. 2 Gün süren ‘Bilim Şenliği`ne, il Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Eren, ilçede görev yapan kamu kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Okulun konferans salonunda gerçekleşen bilim şenliği 3 dilde yapılan müzik dinletisi ile başladı. Müzik şöleninin ardından öğrencilerin hazırladığı projelerin sergilendiği stantlar gezildi. Bilim şenliğinde fen ve matematik projelerinin yanı sıra, öğrencilerin hazırlamış olduğu, resim ve fotoğraf sergisi de yer aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Eren ve Okul Müdürü Kaya Tiryaki ile birlikte tüm stantları tek tek gezerek öğrencilerin projelerini gören ve öğrencilerle projeleri üzerine sohbet eden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği`nin gerçekleşmesinde emeği geçen idarecileri, proje koordinatörü öğretmen Özlem Şimşek ve öğrencileri kutladı.

Öğrencilerin ‘Bilim Şenliği` ile ilçeyi şenlendirdiklerini söyleyen Çelik; “Bilimsel ve sanatsal yeteneklerini paylaşma istek ve cesaretleri öğrencilerimize özgüven duygusu kazandırmaktadır. Fen ve teknolojinin yanı sıra, müzik ve resim sanat dallarında da, kendilerini geliştirmiş olmaları mutluluğumuzu katlamaktadır. İki gün sürecek bilim şenliği ile eğitimin niteliğini ve kazanımlarını, ilçe halkıyla paylaşacak olmaları bir başka sevincimiz.  Ben bilim şenliğinde emeği geçen, idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum. Öğrencilerimizin bu güzel ve anlamlı bilim şenliğine duyarlılık gösterip gelen, veli ve vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum.” dedi.     (İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir