• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Mursi`ye verilen idam kararı Muş`ta kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Dünya Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi başta olmak üzere çok sayıda İhvan-ı Müslimin üyesine cunta mahkemeleri tarafından idam kararı verilmesi Özgür-Der Muş şubesi tarafından basın açıklamasıyla kınandı.

Muş Belediyesi önünde düzenlenen basın açıklamasını Özgür-Der üyesi Burhan Taşkaya Okudu.

Mursi ve beraberindekilere verilen idamların aşağılık bir politik karar olduğunu söyleyen Taşkaya, “Mısır tarihinin ilk demokratik seçimlerinde halkın oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilen, ancak daha sonra askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye ve beraber yargılandığı100 den fazla kişiye idam cezası verilmesi aşağılık bir politik karardır ve kabul edilemez. Mısır`da darbecilerin kurdukları mahkemece verilen kararlar adil değildir. Bu karar, ilk seçilmiş lider tecrübesinin hayali ve 25 Ocak devriminin son kazanımının idamıdır. Mısır`lı Müslümanlar Allah`ın izni ile eninde sonunda devrimlerini tamamlayacaklardır.” dedi

“İdam kararı adalete suikast ve faşizmi ifade etmektedir”

İdam kararlarının hiçbir kıymeti olmadığını söyleyen Taşkaya, “İnsanların, zalime ve batıla karşı harekete geçme hakkı vardır. Mısır halkı da zalim Hüsnü Mübarek rejimine karşı ayaklanmış ve meşru lideri Mursi`yi seçmiştir. Onun ve diğer yöneticilerin idam edilmeleri kabul edilemez! Mursi hakkında mahkeme, elinde hiçbir delil olmadan siyasi bir karar alarak, Müslüman Kardeşleri sindirmeye çalışmaktadır. Mursi ve diğer yöneticiler hakkında verilen idam kararları, ülkede adalete suikast ve faşizmi ifade etmektedir. Mısır`daki Müslümanlar ülke için özgürlük, onur ve adalet istemeye devam edecektir ve kaybeden Sisi ve işbirlikçileri olacaktır. Biz de Muş`taki Müslümanlar olarak Mısırlı kardeşlerimizin yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz. Zalimleri dünyada da ahirette de bekleyen hüsrandır. Zulüm ile abad olunmaz.” ifadelerini kullandı.   (Mustafa Bikeç/ Sezer Özer-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir