• DOLAR 32.545
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2438.21
  • ...
Burdur`da madende gaz zehirlenmesi, 2 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Burdur'un Yeşilova ilçesi Kaymakamı Necdet Özdemir, Düden köyündeki bir krom madeninde gaz zehirlenmesi sonucu 2 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Hayatını kaybeden işçiler 35 yaşındaki Ömer Özcan ve 34 yaşındaki amcasının oğlu Engin Özcan.

Gazdan etkilenen 3 işçinin de ambulanslarla hastaneye kaldırıldığını belirten Özdemir, işçilerden 2'sinin Yeşilova Devlet Hastanesi'nde, birinin de Burdur Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığını ifade etti. Yaralı işçilerin Ali İhsan Özcan, İbrahim Örki ve Mustafa Örki oldukları tespit edildi. Tedavileri süren işçilerin sağlık durumları iyi.

Burdur Valisi Hasan Kürklü, olaydan büyük üzüntü duyduklarını söyleyerek, "Toplam 15 işçinin çalıştığı madende, işçilerden ikisi öğle yemeğine çıkmayınca diğer işçiler durumdan şüpheleniyor. Bunun üzerine arkadaşlarını aramak için madene giden üç işçiden biri ile diğer iki işçiden biri hayatını kaybediyor. Kalan işçilerimiz ise yaralandı. Bize gelen ilk bilgilere göre olay gaz zehirlenmesinden kaynaklanmış. Olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlatılacak" dedi.

Jandarma ekipleri maden ocağı çevresinde güvenlik tedbiri aldı ve madende çalışmaya ara verildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir