• DOLAR 32.54
  • EURO 34.622
  • ALTIN 2495.352
  • ...
Mehmet Görmez Gazze`ye gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "2007 yılından bu yana İsrail ablukası altında yaşayan Gazzelilerin, zor ekonomik ve insani durumların üstesinden gelerek kimsenin elde edemediği bir hürriyete sahip olduğunu" söyledi.

Filistin Din İşleri ve Evkaf Bakanı Şeyh Yusuf Edais`in resmi daveti ve Miraç Kandili dolayısıyla Filistin'de bulunan Görmez, bugün beraberindeki heyetle Gazze Şeridi'ne geldi.

Gazze İslam Üniversitesi'nde Dünya Hemşirelik Günü münasebetiyle düzenlenen etkinliğe katılan Görmez, burada yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoya değinerek, "Abluka şehir ve üniversiteler için değil, kalplere ve akıllara yönelik bir abluka. Ancak Gazze, evlatlarının gücü ve direnişi sayesinde yenilmedi.

Gazze halkı hiç kimsenin sahip olmadığı bir hürriyet yaşıyor. Her şeye rağmen akılları ve kalpleri hür" diye konuştu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik ihlallerde bulunduğunu belirten Görmez, "İsrail yasak silahlar kullandı, din ve insan haklarını ihlal etti. Yargılanması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Filistin ziyareti kapsamında, beraberindeki heyetle sabah saatlerinde, Gazze Şeridine geçen Görmez'in burada Türkiye tarafından finanse edilen bazı projelerle ilgili incelemelerde bulunması ve akşam saatlerinde de Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir