• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
Türkiye-AB Ortaklık Konseyi toplanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ile AB arasındaki en üst düzeyli karar organı niteliğinde olan Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Ortaklık Konseyi’nin 53. Toplantısı, 18 Mayıs Pazartesi günü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın katılımıyla Brüksel’de gerçekleştirilecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ortaklık Konseyi’nin 53’üncü toplantısında, Türkiye'nin AB’ye katılım süreciyle ilgili olarak, bir önceki Ortaklık Konseyi’nden bu yana geçen bir yıl içinde meydana gelen gelişmeler ve AB ile ilişkilerin tüm yönleriyle ele alınacağı belirtildi.

Toplantıda, müzakere sürecinde siyasi gerekçelerle Türkiye'nin önüne çıkarılan engellerin kaldırılması ve yeni fasılların açılarak katılım sürecine ivme kazandırılması yönündeki beklentilerin hatırlatılacağı kaydedildi.

Toplantıda ayrıca, Gümrük Birliği’nin işleyişine ilişkin çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunulacağı ve AB müktesebatına uyum alanındaki çalışmaların da gözden geçirileceği ifade edildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır toplantı öncesi AB Dönem Başkanı Letonya’nın Dışişleri Bakanı Edgar Rinkevics, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn ile akşam yemeğinde bir araya gelecek. Gayri resmi olacak görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerinin yanı sıra güncel bölgesel gelişmelerin de ele alınması bekleniyor.  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir